Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 24χρονη κορονοϊός – Σαντορίνη: “Δεν πήρε οδηγίες”, λέει η μητέρα της νεαρής
ΕΛΛΑΔΑ

24χρονη κορονοϊός – Σαντορίνη: “Δεν πήρε οδηγίες”, λέει η μητέρα της νεαρής

24χρονη κορονοϊός - Σαντορίνη: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από την 24χρονη και τη μητέρα της - "Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κορονοϊός".

24χρονη κορονοϊός – Σαντορίνη: Νεφροπαθής είναι η 24χρονη που ταξίδεψε στη Σαντορίνη από τη Θεσσαλονίκη, μέσω Αθήνας, όντας θετική στον κορονοϊό, για να κάνει διακοπές στο νησί. Μάλιστα η κοπέλα κάνει αιμοκάθαρση μέρα παρά μέρα. Ωστόσο, αγνόησε όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Σαντορίνη μαζί με τον σύντροφό της. Σύμφωνα με το Mega, η 24χρονη νεφροπαθής έμαθε ότι το τεστ που έκανε βγήκε θετικό την ώρα που ταξίδευε με τρένο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Οι Αρχές τής έδωσαν οδηγία να επισκεφθεί το Αττικό νοσοκομείο αλλά εκείνη δεν την ακολούθησε.

Έμεινε για ένα βράδυ στην Αθήνα και το επόμενο πρωί μπήκε στο πλοίο της γραμμής για να πάει στη Σαντορίνη να κάνει διακοπές μαζί με τον φίλο της. Μετά την ενημέρωση των Αρχών του νησιού, δεν της επετράπη να κατέβει στη Σαντορίνη και σε ειδική καμπίνα ταξίδεψε πίσω στον Πειραιά. Στο λιμάνι του Πειραιά την περίμενε ασθενοφόρο και μαζί με ένα ακόμη άτομο που τη συνόδευε, τους μετέφερε σε νοσοκομείο αναφοράς. Η μητέρα της 24χρονης κοπέλας μίλησε στην εκπομπή “LIVE NEWS” στο Mega.

24χρονη κορονοϊός: Ήταν σκασμένο το παιδί, λέει η μητέρα

“Μπορεί να είναι 24 χρονών αλλά το παιδί, επειδή πέρασε πολλά ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει ρε παιδί μου. Τώρα το έκανε, δεν αλλάζει. Θα υποστούμε τις συνέπειες, αλλά θέλω να μου πουν πότε είπαν στο παιδί όταν φτάσει στην Αθήνα να πάει κατευθείαν στο Αττικό”, υπογράμμισε.

“Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, καθ΄οδόν στο τρένο ενημερώθηκε ότι το τεστ είναι θετικό, μέχρι εκεί, ούτε να μείνει στην Αθήνα, ούτε να πάει στο Αττικό, τίποτα. Δεν είχε συμπτώματα, δεν είχε πυρετό, της έβαζαν θερμόμετρο κάθε πέντε λεπτά” είπε επίσης.

Και συνέχισε: “Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχουν κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα”.

Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορονοϊός

“Είναι σε ένα θάλαμο μόνο του. Το παλικάρι του έκαναν τεστ σήμερα. Έφτασε στο Αττικό 4 παρά 10. Μίλησα με μία νοσηλεύτρια, η κλινική εικόνα του παιδιού είναι καλή, είναι απύρετη, θα της έκαναν καρδιογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις και θα έμπαινε στην αιμοκάθαρση. Μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει ο θεράπων γιατρός για να ζητήσει ένα ιστορικό”, τόνισε.

“Από αγανάκτηση. Από 8,5 ετών το παιδί ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία. Δεν έχει πάει ποτέ του πουθενά, και από αμέλεια… θα υποστούμε τις συνέπειες. Έγινε και δεν αλλάζει η κατάσταση”, ανέφερε η μητέρα 24χρονης.

“Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορονοϊός. Χωρίς συμπτώματα, δεν καταλαβαίνω πώς βγήκε θετικό το τεστ. Το πρώτο λάθος έγινε από το Ιπποκράτειο. Έβαλαν το παιδί για αιμοκάθαρση πριν 3 μήνες, γιατί δεν του έκαναν τεστ κορονοϊού πρώτα;”, διερωτήθηκε σε έντονο ύφος. “Γιατί στο λιμάνι του Πειραιά δεν της έκαναν τεστ κορονοϊού;”, επέμεινε. “Απαιτώ να γίνει επανάληψη του τεστ στην κόρη μου. Της είπαν απλώς ότι είναι θετική, δεν της είπαν τίποτα άλλο. Δεν πήρε οδηγίες”.

24χρονη κορονοϊός – Σαντορίνη: Τι λέει ο δήμαρχος Θήρας

Μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS”, ο Αντώνης Σιγάλας, δήμαρχος Θήρας, ανέφερε ότι η 24χρονη επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Σαντορίνης και αιτήθηκε αιμοκάθαρση. ούσα νεφροπαθής. “Το νοσοκομείο της εξηγεί ότι μπορεί να το κάνει, όμως απαιτείται τεστ κορονοϊού, αρνητικό, 48 ώρες πριν”.

Αφού η 24χρονη πήγε και έκανε το τεστ για τον κορονοϊό, “το νοσοκομείο (Σαντορίνης) επικοινωνεί με το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και ζητά να μάθει αν το τεστ ήταν αρνητικό ή θετικό”. Αφού το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι το τεστ βγήκε θετικό, “αμέσως επικοινωνεί με τη νεφροπαθή και τη ρωτάει πού είναι”. Η 24χρονη βρισκόταν ήδη στο πλοίο για το νησί, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις