Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαβρόγλου Κεραμέως: Μια δήλωση που ενισχύει τα στερεότυπα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου Κεραμέως: Μια δήλωση που ενισχύει τα στερεότυπα

Γαβρόγλου Κεραμέως: Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα social media μια ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας για την νυν υπουργό.

Γαβρόγλου Κεραμέως: Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα social media μια ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος επιτέθηκε σεξιστικά κατά της νυν υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Με αφορμή τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως για 17 μαθητές κατά μέσο όρο ανά τάξη, ο κ. Γαβρόγλου έγραψε μεταξύ άλλων πως η υπουργός «ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική»!

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως», έγραψε ο τέως υπουργός Παιδείας.

 

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά…

Julkaissut Kostas Gavroglu Tiistaina 25. elokuuta 2020

Γαβρόγλου Κεραμέως: Θύελλα αντιδράσεων

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων και κάπως έτσι ο πρώην υπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε «διευκρίνιση». «Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ. Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά», έγραψε.

 

 

Η απάντηση της υπουργού

Η αρχική ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και της Νίκης Κεραμέως η οποία έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας».

 

Δείτε ακόμη

Κικίλιας: “Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα με το θέμα του κορονοϊού”
Συνασπισμός Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο
Συνάντηση Αυστριακού υπουργού με Χρυσοχοΐδη – Το μήνυμα στην Τουρκία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις