Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανοί ληστές: Το “δίδυμο” με την πλαστική κάρτα και τη μαξιλαροθήκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανοί ληστές: Το “δίδυμο” με την πλαστική κάρτα και τη μαξιλαροθήκη

Γεωργιανοί ληστές: Οι δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 39 και 37 ετών, που θεωρούνται μέλη ευρύτερης σπείρας, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για διακεκριμένες κλοπές.

Γεωργιανοί ληστές: Επί το… έργον εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο Γεωργιανοί υπήκοοι, την ώρα που είχαν προχωρήσει σε διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή της Ηλιούπολης, στην τρίτη ληστρική εισβολή, που είχαν πραγματοποιήσει από κοινού τον τελευταίο καιρό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Επόμενο ήταν, η εξουδετέρωσή τους να ήταν περιπετειώδης. Ο μεν πρώτος ακινητοποιήθηκε στη διάρκεια ελέγχου γιατί κρίθηκαν ύποπτες οι κινήσεις του έξω από πολυκατοικία, ενώ ο δεύτερος την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία με τα διαρρηκτικά εργαλεία στα χέρια. Αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι, αφού με δυσκολία κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες, τον οδήγησαν με τον συνεργό του στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου σχηματίστηκε και η δικογραφία για όσα σε βάρος τους προέκυψαν από την πρώτη φάση των ερευνών.

Οι δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 39 και 37 ετών, που θεωρούνται μέλη ευρύτερης σπείρας, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 37χρονος και με την κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξιστορώντας το χρονικό της σύλληψης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν την περιοχή, σταμάτησαν αρχικά τον 39χρονο Γεωργιανό για έλεγχο γιατί θεώρησαν ότι κινείτο ύποπτα στην περιοχή παίρνοντας προφυλάξεις. «Ενώ διενεργούσαν έλεγχο στον 39χρονο που κινούνταν ύποπτα στο σημείο», εξηγεί η ΕΛ.ΑΣ «ήχησε συναγερμός διαμερίσματος πολυκατοικίας πλησίον του τόπου, που πραγματοποιούνταν ο έλεγχος.

Στη μαξιλαροθήκη τα κοσμήματα

Άμεσα έσπευσαν στην είσοδο της πολυκατοικίας, αντικρίζοντας τον 37χρονο να εξέρχεται από αυτή, ο οποίος μόλις τους αντιλήφθηκε, απέρριψε ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μια μαξιλαροθήκη η οποία περιείχε διάφορα κοσμήματα». Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες «με τον 37χρονο να προβάλλει σθεναρή αντίσταση και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Ακόμη, διαπίστωσαν ότι είχε διαρρηχθεί η πόρτα διαμερίσματος».

Η διαφανής κάρτα

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (μεταξύ αυτών μια διαφανής κάρτα, πρόσφορη για παραβίαση ανασφάλιστων θυρών) και δύο κινητά τηλέφωνα. Από την προανακριτική έρευνα της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων, σε δύο, επιπλέον, κλοπές, στην Ηλιούπολη και στη Γλυφάδα. Ο 37χρονος, σημειώνεται, έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα και έχει εκτίσει στερητική της ελευθερίας ποινή.

Από την Αστυνομία, εξαρθρώθηκε, επίσης, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, έχοντας ως ορμητήριο τον Ασπρόπυργο, απ όπου ξεκινούσαν και όπου επέστρεφαν μετά από κάθε κλοπή. Συνελήφθησαν σε διαδοχικές επιχειρήσεις δύο ημερών, στον Ασπρόπυργο, πέντε Ρομά (ηλικίας 40, 41, 25, 20 και 16 ετών) για διακεκριμένες κλοπές. Επιπλέον, ο 25χρονος συνελήφθη και για ληστεία κατά συναυτουργία. Ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία για την ίδια υπόθεση σε βάρος τριών ακόμη Ρομά (δύο ανδρών ηλικίας 19 και 35 ετών και μίας γυναίκας 22 ετών), οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Δρούσαν εδώ κι ένα χρόνο

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα, είχε συσταθεί τουλάχιστον από έτους και διέπραττε κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα, ιδιοκτησίας δύο εκ των εμπλεκομένων. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, η συμμορία δρούσε σε κάθε περίπτωση με διαφορετική και εναλλασσόμενη σύνθεση, τόσο κατά την προετοιμασία, όσο και κατά την διάπραξη της κλοπής. Ειδικότερα, τα μέλη της υποομάδας (3 ή 4 κάθε φορά) που διέπραττε την εκάστοτε κλοπή, ήταν επιφορτισμένα με διαφορετικούς ρόλους, κάνοντας χρήση ενός εκ των δύο επιχειρησιακών οχημάτων. Μετά την ολοκλήρωση της κλοπής διέφευγαν στην περιοχή του Ασπροπύργου, που αποτελούσε και την έδρα της συμμορίας. Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία με κατηγορούμενο τον 25χρονο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις