Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γηροκομεία κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γηροκομεία κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα

Γηροκομεία κορονοϊός: Για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη η Δόμνα Μιχαηλίδου και οι περιφερειάρχες της χώρας.

Γηροκομεία κορονοϊός: Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και το σύνολο των περιφερειαρχών της χώρας. Η υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους περιφερειάρχες για τα νέα μέτρα που κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν εξαιτίας των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Στην αρχική της τοποθέτηση, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Η ατομική ευθύνη φαίνεται να έχει ατονήσει σε κάποιες περιοχές, βάζοντας σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου “κύματος”, πήραμε πολύ αυστηρά μέτρα και πετύχαμε μηδενικά κρούσματα σε δημόσιες δομές. Τις ημέρες αυτές, τα κρούσματα σε ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αυξήθηκαν. Για τον λόγο αυτό, εξετάζουμε όλους τους πιθανούς τρόπους αυστηροποίησης των υφιστάμενων μέτρων και την υιοθέτηση νέων, καθώς η προστασία της ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών μας είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Νέα σύσκεψη τη Δευτέρα

Ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απ. Τζιτζικώστας, συμφώνησε με την υφυπουργό Εργασίας και τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη αυστηροποίησης του υπάρχοντος πλαισίου, αλλά και λήψης επιπλέον μέτρων, με στόχο την εξάλειψη των κρουσμάτων στα γηροκομεία. Επιπλέον, οι περιφερειάρχες ενημέρωσαν την κ. Μιχαηλίδου για την κατάσταση των κρουσμάτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, αλλά και για τους ελέγχους, που έχουν διενεργήσει. Τέλος, συμφωνήθηκε η επόμενη τηλεδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, προκειμένου η κ. Μιχαηλίδου να ενημερώσει τους περιφερειάρχες για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν.

Δείτε ακόμη

Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί
Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε όλους τους Έλληνες
ΝΔ: Να πάρουν όλα τα κόμματα καθαρή θέση υπέρ της χρήσης μάσκας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις