Πάρτι στη Μύκονο – Φτέλια: Ο διοργανωτής και οι ασυγκράτητοι Ισπανοί

ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι στη Μύκονο – Φτέλια: Ο διοργανωτής και οι ασυγκράτητοι Ισπανοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πάρτι στη Μύκονο - Φτέλια: Βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε στη Φτελιά της Μυκόνου, ήταν ένα ζευγάρι Ισπανών και ο διοργανωτής του πάρτι.

21.08.2020 | 08:00

Πάρτι στη Μύκονο – Φτέλια: Μια ανάσα πριν τα αυστηρά, περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο που τίθενται σήμερα σε εφαρμογή, κάποιοι αποφάσισαν να το γλεντήσουν, αγνοώντας κάθε κανόνα της πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όπως αναφέρει το cyclades24, ζευγάρι αλλοδαπών από την Ισπανία που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και ήταν σε καραντίνα, συνελήφθη στο πάρτι με τα 500 άτομα στη Φτελιά της Μυκόνου, οδηγούνται στην Σύρο και θα περάσουν από την εισαγγελία για να απολογηθούν. Το ζευγάρι συνελήφθη την Τετάρτη, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται στη Μύκονο.

Οι αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση σε βίλα όπου γινόταν το πάρτι και στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα και εκεί συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς για κατοχή ναρκωτικών. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κανονικά έπρεπε να βρίσκονται σε ξενοδοχείο αναφοράς, καθώς είναι θετικοί στον covid-19, αλλά έσπασαν την καραντίνα και πήγαν στο πάρτι με κίνδυνο να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη διασπορά στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους έχει επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους έπαιξε το drone της ελληνικής αστυνομίας το οποίο έχει διατεθεί στο Α.Τ. Μυκόνου.

Πάρτι στη Μύκονο – Φτέλια: Το χρονικό

Βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε στη Φτελιά της Μυκόνου, ήταν ένα ζευγάρι Ισπανών και ο διοργανωτής του πάρτι. Το ζευγάρι από την Ισπανία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για ροζ σκόνη, σεξ και διασπορά κορωνοϊού.  Το περασμένο Σάββατο πέντε άτομα από την Ισπανία ταξίδεψαν στην Ελλάδα με προορισμό τη Μύκονο. Εκαναν το τεστ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποχώρησαν για το νησί των ανέμων. Ύστερα από 72 ώρες, υπάλληλοι του ΕΟΔΥ επικοινώνησαν μαζί τους και τους ενημέρωσαν ότι η μια γυναίκα της παρέας των Ισπανών τουριστών ήταν θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως μετά, έλαβαν τις σχετικές οδηγίες και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας στην περιοχή Καλό Λειβαδι.

Την Τετάρτη, ωστόσο, οι πέντε Ισπανοί, με δική τους πρωτοβουλία, έκαναν ξανά το τεστ στην ιδιωτική κλινική «Μυκονιάτικη Υγεια» πληρώνοντας έκαστος 250 ευρώ. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, όλοι ήταν αρνητικοί. Κανονικά θα έπρεπε να συνεχίσουν την καραντίνα για επτά ακόμη ημέρες, όμως οι δύο εκ των πέντε Ισπανών είχαν όρεξη για πάρτι. Πήγαν στο πάρτι που γινόταν σε βίλα στη Φτελιά, δίχως κανένα μέτρο προστασίας και κατά την έξοδό τους έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς. Ακολουθεί σωματικός έλεγχος. Πάνω τους βρέθηκαν μεμθεταμινες και μια ροζ σκόνη που χρησιμοποιείται για έξτρα απόδοση στο σεξ.  Οι αστυνομικοί την αποκαλούν «ροζ κόκα».

Το σοκ

Συλλαμβανονται οι Ισπανοί και οδηγούνται στο Τμημα. Εκεί τους ρωτούν παρουσία διερμηνέα πού διαμένουν. Εκείνοι, με τη σειρά τους, απαντούν ότι διαμένουν στο ξενοδοχείο – καραντίνα και οι αστυνομικοί παθαίνουν σοκ. Οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διασπορά κορωνοϊού και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και θα μεταφερθούν στη Σύρο για να απολογηθούν στον εισαγγελέα. Υπεβλήθησαν και σε άλλο τεστ κατόπιν αιτήματος της δικηγόρου τους και τα αποτελέσματα θα βγουν σε 72 ώρες. Θα κοινοποιηθουν πρώτα σε αυτούς.  Τώρα κατά την έρευνα των Αρχών εντοπίσθηκε και ο ενοικιαστής αλλά και ο θυρωρός που φέρονται να είχαν ανάμειξη στην οργάνωση του πάρτι.

Στον εισαγγελέα για κακούργημα ο διοργανωτής του πάρτι

Όμως το ζευγάρι από την Ισπανία δεν είναι το μοναδικό που θα πληρώσει ακριβά το πάρτι με τα 500 άτομα στη βίλα, στη Φτελιά της Μυκόνου.  Μαζί με το ζευγάρι συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών ενώ το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη και ο διαχειριστής της βίλας.

Πρόκειται για “σταρ” του νησιού ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσα στη Μύκονο και το Λονδίνο νοικιάζοντας σπίτια και συνεχώς τροφοδοτεί τους λογαριασμούς του στα social media με φωτογραφίες από πάρτι και άλλες διασημότητες που επισκέπτονται το «νησί των ανέμων». Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Σύρου με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα για διασπορά αρρώστιας και για κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 έτη.

Exit mobile version