Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι για κορονοϊό: Τι έδειξαν οι παραβάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για κορονοϊό: Τι έδειξαν οι παραβάσεις

Έλεγχοι για κορονοϊό: Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έλεγχοι για κορονοϊό: Πάνω από 55.000 έλεγχοι γίνονται σε καθημερινή βάση από την Ελληνική Αστυνομία, σε όλη τη χώρα, για την εφαρμογή των μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του φονικού κορωνοϊού, που τόσο έχει ανησυχήσει την Πολιτεία αλλά και την ελληνική κοινωνία με τα τελευταία δεδομένα της αύξησης των κρουσμάτων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι εντατικοί, όπως τους χαρακτηρίζει η ίδια η Αστυνομία, έλεγχοι, από κλιμάκια αστυνομικών, στοχεύουν στην πιστή εφαρμογή των θεσπισμένων  μέτρων λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, λειτουργία νυχτερινών κλαμπ, μπαρ μετά τα μεσάνυχτα, μη χρήση μάσκας, μη τήρηση αποστάσεων σε καθορισμένους χώρους και στην ματαίωση των κρυφών πάρτι στη Μύκονο και σε άλλα νησιά που οργανώνουν οι επιτήδειοι, έναντι υψηλού εισιτηρίου και χωρίς κανόνες προφύλαξης.

Στο πλαίσιο αυτό, για το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 56.626 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους

Δέκα οκτώ παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 10 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 272 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

Λειτουργία πέρα από τα μεσάνυχτα

Μία για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29 σχετικές παραβάσεις.

Πέντε για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Πολύ σοβαρή παράβαση αφού μπαίνει  κάποιος ανεξέλεγκτα στη χώρα και μπορεί να μεταδώσει τον ιό, χωρίς οι αρμόδιοι να γνωρίζουν καν τα στοιχεία για ιχνηλατήσει.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 67 σχετικές παραβάσεις.

Μάσκες και αποστάσεις

Εκατόν εξήντα για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

29  στη Θεσσαλονίκη, 24 στην Πελοπόννησο,19 στο Νότιο Αιγαίο, 16 στην Κεντρική Μακεδονία, 11 στη Θεσσαλία, 11 στη Στερεά Ελλάδα, 10 στην Ήπειρο,  8  στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στην Αττική, 7 στα Ιόνια Νησιά , 5 στην Κρήτη, 5 στο Βόρειο Αιγαίο, 4 στη Δυτική Ελλάδα και  4 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται από την Αστυνομία,  ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά  5.356 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5.349 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 7 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι στις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 93 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, ενώ συνελήφθη ένα άτομο για πάρτι σε βίλα στη Μύκονο.

Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα στην Τήνο και ένα  στην Πάρο.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

Στη Μύκονο 9 έλεγχοι με 1 παράβαση – σύλληψη για πάρτι σε βίλα, στην Τήνο 15 έλεγχοι, με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας), στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) 5 έλεγχοι, με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας).

Επίσης,  στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) 21 έλεγχοι με 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) 15 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στην Κέα 11 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Ακόμη,  στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) 11 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και στη Σύρο 6 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις