Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μύκονος κορονοϊός: Νέος χαμός σε κλαμπ – Στις πιο επιβαρυμένες περιοχές το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος κορονοϊός: Νέος χαμός σε κλαμπ – Στις πιο επιβαρυμένες περιοχές το νησί

Μύκονος κορονοϊός: Το νησί είναι μια από τις 16 επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Ελλάδας.

Μύκονος κορονοϊός: Μπορεί η Μύκονος να είναι μία από τις 16 επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές για τις οποίες ισχύουν ειδικά μέτρα τα οποία, μάλιστα, θα ενταθούν από Δευτέρα με τους νέους περιορισμούς για αριθμό 50 ατόμων στις συναθροίσεις, ωστόσο το πάρτι μέχρι τις 12 καλά κρατεί.

Χθες, στο γνωστό κλαμπ του νησιού Cavo Paradiso, γινόταν και πάλι χαμός από κόσμο, με αρκετούς να είναι όρθιοι, να χορεύουν και να δυσκολεύονται να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.  Στο κλαμπ έπαιξαν γνωστοί DJ και το πάρτι ξεκίνησε στις 18.30 και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

 Δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια

Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας βρίσκονται από το πρωί ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και κάνουν δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα νησιά. Τα δειγματοληπτικά τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τη δύση του ήλιου. Στόχος είναι η τυχόν ανεύρεση θετικών στον κορωνοϊό ταξιδιωτών αλλά και η ευαισθητοποίηση όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, εθελοντές διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Εξάλλου, οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη επόμενη εβδομάδα, όποτε και αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός των εκδρομέων του Αυγούστου και από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Δείτε ακόμη

Ο κακός χαμός σε κλαμπ της Μυκόνου – Ο ένας πάνω στον άλλο (vid)
Covid: Ένας απρόσμενος σύμμαχος ίσως μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης
Μαγιορκίνης: Πολύ πιθανή η αύξηση των μέτρων και στα αστικά κέντρα
Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις