Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακύλας – ναρκωτικά: Ο φοβερός σκύλος “μύρισε” την κάνναβη
ΕΛΛΑΔΑ

Ακύλας – ναρκωτικά: Ο φοβερός σκύλος “μύρισε” την κάνναβη

Ακύλας - ναρκωτικά: Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς κατάφεραν να αποτρέψουν την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην χώρα για λογαριασμό οργανωμένου δικτύου

Ακύλας – ναρκωτικά: Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς ανέλαβαν την έρευνα στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου, του υπόπτου που παρακολουθούσαν και ο «Ακύλας», με τη σειρά του «ανέλαβε» την έρευνα στο σπίτι!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτσι, με την σημαντική βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πάνω από 47 κιλά κάνναβης και ποσότητες κοκαΐνης, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του συλληφθέντα. Μάλιστα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο με τις περίτεχνες κινήσεις του “Ακύλα” την ώρα της έρευνας. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία,  συνελήφθη  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός άνδρας, μέλος οργανωμένου δικτύου εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και περαιτέρω διακίνησης τους στο εσωτερικό της ελληνικής επικρατείας.

Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία,  κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και κατάλληλων ανακριτικών πράξεων, εντοπίσθηκε το παραπάνω άτομο να αποθηκεύει στο όχημά του σάκους, που περιείχαν 9 δέματα με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 47 κιλών και 415 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ποσότητες κάνναβης είχαν εισαχθεί από μέλη του κυκλώματος μέσω μη νομοθετημένου συνοριακού σημείου σε περιοχή του Κιλκίς, με σκοπό την παραλαβή τους από τον συλληφθέντα και την περαιτέρω διακίνηση.

Στην κατοχή του, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα:

Ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 254,4 γραμμαρίων,  ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7,8 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

τέσσερα  κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε, για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις