Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασβεστοχώρι κορονοϊός: Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο
220 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Ασβεστοχώρι κορονοϊός: Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο

Ασβεστοχώρι κορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από κοροναϊό, καθώς δύο ηλικιωμένες από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι κατέληξαν σήμερα.

Ασβεστοχώρι κορονοϊός: Μια ακόμη ηλικιωμένη από τον Οίκο Ευγηρίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης κατέληξε σήμερα από κορωνοϊό. Πρόκειται για μια γυναίκα 91 ετών. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη ζωή της μια 88χρονη από το Γηροκομείο στο οποίο κατεγράφησαν δεκάδες κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα βρέθηκαν ακόμη 6 θετικά κρούσματα στον οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά κατεγράφησαν 42 φορείς του ιού. Δύο κατέληξαν. Όπως έκανε γνωστό χθες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος βρέθηκε στο Γηροκομείο, παρότι τηρούνταν τα μέτρα ο κορωνοϊός εισέβαλε στον Οίκο Ευγηρίας από υπάλληλο ο οποίος είχε κολλήσει από συγγενικό του πρόσωπο, νεαρό που είχε πάει στη συναυλία της Χαλκιδικής η οποία κατέληξε να είναι «βόμβα» κορωνοϊού.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά στο γηροκομείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς. Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Πώς δημιουργήθηκε η εστία- βόμβα στον οίκο ευγηρίας;

Στον οίκο ευγηρίας είχαν παρθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες κάποιος ένοικος να κολλήσει τον κορονοϊό. Οι επισκέψεις είχαν σταματήσει για όλους τους ενοίκους, ενώ οι εργαζόμενοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες. Ωστόσο τα μέτρα δεν ήταν αρκετά προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Ειδικότερα το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με έναν φίλο του ο οποίος πραγματοποίησε διακοπές στη Χαλκιδική και είχε πάει σε συναυλία.

Εστία κορονοϊού πάρτι σε Beach bar της Χαλκιδικής;

Στη συναυλία φέρεται ότι βρέθηκαν 2.000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, με πολλούς εξ αυτών να καταγράφονται ως κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με το thestival.gr, θετικοί βρέθηκαν και τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά, καθώς και αθλητής από επαγγελματική ομάδας ποδοσφαίρου. Εργαζόμενος κατήγγειλε στο thestival ότι ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια, ωστόσο κάποιοι το θεώρησαν λάθος και μίλησαν. Κατά πληροφορίες η επίμαχη συναυλία έγινε στις 2 Αυγούστου στο bar που βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής στη Χανιώτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις