Αθήνα

°C

Πέμπτη

24

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ακύρωση ΔΕΘ 2020: Η πρώτη μεταπολεμική ακύρωση προκαλεί αντιδράσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακύρωση ΔΕΘ 2020: Η πρώτη μεταπολεμική ακύρωση προκαλεί αντιδράσεις

Ακύρωση ΔΕΘ 2020: Σοκ στην αγορά της Θεσσαλονίκης αναμένεται να φέρει η ακύρωση της 85η ΔΕΘ μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, με πρόχειρους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για τρύπα 50 εκατ. ευρώ στα ταμεία της πόλης.

Ακύρωση ΔΕΘ 2020: H ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, του κορυφαίου ελληνικού εκθεσιακού θεσμού, αποτελεί ισχυρό πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί υπό τον φόβο περαιτέρω διασποράς της πανδημίας στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει δημιουργήσει απογοήτευση στις τάξεις του βιοτεχνικού κόσμου.

«Η δημόσια υγεία προέχει ωστόσο, η πανδημία έχει αφήσει από το προηγούμενο διάστημα ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κόσμο που τώρα δέχεται ένα ακόμη πλήγμα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης επισημαίνοντας πως το ΒΕΘ αποτελεί ένα φορέα που στηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση της ΔΕΘ και θα συνεχίσει να το πράττει.

«Θα πρέπει άμεσα να σχεδιαστούν από την κυβέρνηση ενεργές πολιτικές στήριξης του επιχειρείν της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Περιμένουμε με την έλευση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης του επιχειρείν για την περιοχή μας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως τώρα είναι η ώρα να στηριχτεί και η δυνατότητα ενός εναλλακτικού τρόπου διοργάνωσης της ΔΕΘ.

Ακύρωση ΔΕΘ 2020: Πρώτη φορά μεταπολεμικά που δεν θα πραγματοποιηθεί

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που δεν θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία μπήκε στην αφετηρία το 1926. Από την πρώτη διοργάνωσή της υπήρξε μόνο μια δεκαετία παύσης, από το 1941 ως το 1950, λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του γεγονότος -μεταξύ άλλων- ότι πριν αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη οι Γερμανοί είχαν ανατινάξει τα κτίρια της ΔΕΘ, που τα χρησιμοποιούσαν ως αποθήκες στη διάρκεια της Κατοχής. Η ΔΕΘ είχε πραγματοποιηθεί κανονικά το 1928, όταν στην Ελλάδα είχε ενσκήψει η επιδημία του δάγκειου πυρετού. Η ΔΕΘ του 2020 θα ήταν η πρώτη Διεθνής Έκθεση που θα πραγματοποιείτο στην Ευρώπη, με βάση τα νέα υγειονομικά δεδομένα, που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις