Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάφταρ – Τουρκία νέα: Ο LNA βύθισε σκάφος με μισθοφόρους στη Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Χάφταρ – Τουρκία νέα: Ο LNA βύθισε σκάφος με μισθοφόρους στη Λιβύη

Χάφταρ - Τουρκία νέα: Τους καταστρέψαμε μόλις πέρασαν την θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού στα ανοικτά της Σύρτης ανακοίνωσαν στο Twitter.

Χάφταρ – Τουρκία νέα: Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Στρατάρχη Χάφταρ υποστηρίζει ότι κατέστρεψε σκάφος που μετέφερε μισθοφόρους της Τουρκίας, στα ανοικτά της Λιβύης. Συγκεκριμένα ο λογαριασμός στο Twitter που απηχεί τις απόψεις του LNA ανέφερε: «Λιβυκός Στρατός: στοχεύσαμε και καταστρέψαμε ένας σκάφος που μετέφερε Σύρους αντάρτες και μισθοφόρους πιστούς στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) μόλις πέρασαν την θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού στα ανοικτά της Σύρτης.

Το σκάφος ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου αλλά δεν απάντησε στην προειδοποίηση και στοχοθετήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την ακτή, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του στόχου και τον θάνατο 20 Σύρων τρομοκρατών μισθοφόρων πιστών στην Τουρκία και την «ληγμένη» κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας» ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον Στρατάρχη Χαφτάρ.

Αεροπορική επιδρομή του Χάφταρ εναντίον τουρκικών συστημάτων αεράμυνας

Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων κατά των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας του Σάρατζ φέρεται να ξεκίνησε τη Δευτέρα ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός. Σύμφωνα με ακτιβιστές και μέσα μαζικής ενημέρωσης του LNA, η πολεμική αεροπορία του στρατού στόχευσε μια τουρκική πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας, ραντάρ και πύργο μπλοκαρίσματος σε κάστρο και γέφυρα στην Al-Sadada. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική δύναμη του LNA κατέστρεψε την πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας, το ραντάρ και τον πύργο μπλοκαρίσματος αφού χτύπησε στην περιοχή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Libya 24 TV επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές στην Al-Sadada, επισημαίνοντας ότι η αεροπορική δύναμη του LNA στόχευε την 14η Πύλη σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της στρατηγικής πόλης της Σύρτης. Ορισμένοι ακτιβιστές του LNA ανέφεραν ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο τα πρόσφατα εγκατεστημένα τουρκικά συστήματα αεράμυνας στο Al-Sadada, κάτι που είναι σημαντικό επειδή οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έχουν συγκεντρώσει τα στρατεύματά τους στην περιοχή για πιθανή επίθεση στη Σύρτη. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα τις αναφορές αεροπορικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις