Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελόριζο – Τούρκοι τώρα: Ελληνικό ελικόπτερο παρενοχλήθηκε από τρία τουρκικά
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο – Τούρκοι τώρα: Ελληνικό ελικόπτερο παρενοχλήθηκε από τρία τουρκικά

Καστελόριζο - Τούρκοι τώρα: Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» δημοσιεύει φωτογραφίες των τουρκικών ελικοπτέρων.

Καστελόριζο – Τούρκοι τώρα: Ελληνικό ελικόπτερο παρενοχλήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, από τρία τουρκικά στο Καστελόριζο. Το ελληνικό ελικόπτερο μετέφερε προμήθειες και αναχώρησε από το Καστελόριζο με προορισμό τη Ρόδο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, οι επιχειρήσεις των Τούρκων στοχεύουν στην ψυχολογία των Ελλήνων, ενώ οι ίδιες πηγές διέψευσαν τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονταν ότι ανοιχτά της Ρόδου έπεσαν πυροβολισμοί από ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα των τραυματισμό Τούρκων.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, δημοσίευσε φωτογραφίες των τουρκικών ελικοπτέρων, πάνω από το Κας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο.

Ψέριμος: Βίντεο με τουρκικό πλοίο να πλέει έξω από το νησί

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη περιστατικό στην Ψέριμο, αποκαλύπτει το Kalymnosnow. gr. Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά βίντεο του τοπικού μέσου, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, πραγματοποίησε διέλευση εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Τουρκίας και Ψερίμου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17:30 απόγευμα της Δευτέρας και το Kalymnosnow παρουσιάζει αποκλειστικό βιντεοληπτικο υλικό. Το πλοίο εισήλθε στα χωρικά ύδατα της χώρας, χωρίς περαιτέρω προκλήσεις και αφού παρέμεινε για λίγη ώρα, επέστρεψε στα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Το Τουρκικό πολεμικό είχε τεθεί υπό παρακολούθηση πολύ έγκαιρα από τις ελληνικές αρχές, που βρίσκονται σε “κόκκινο” συναγερμό και υψίστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, το πολεμικό ναυτικό και ακτοφυλακή καταγράφουν και αξιολογούν όλες τις τουρκικές κινήσεις και ενημερώνουν άμεσα το ΓΕΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις