Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διασώστης – μωρό Εύβοια: Η “ιστορία” πίσω από τη διάσωση στο Μπούρτζι
ΕΛΛΑΔΑ

Διασώστης – μωρό Εύβοια: Η “ιστορία” πίσω από τη διάσωση στο Μπούρτζι

Διασώστης - μωρό Εύβοια: Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δεκάδες κατοίκους της περιοχής, από μικρούς μέχρις μεγάλους.

Διασώστης – μωρό Εύβοια: Έναν τιτάνιο αγώνα – όπως άλλωστε κάνουν κάθε φορά – έδωσαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, κάτω από αντίξοες συνθήκες χθες, μετά τις πλημμύρες στην Εύβοια, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους των περιοχών που ζούσαν εφιαλτικές στιγμές στα σπίτια τους. Μέσα στην τραγωδία, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όπως αυτή με τον άνδρα των ΕΚΑΜ που φιλάει το μωράκι πριν το παραδώσει στους δικούς του. Το eviazoom, αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από τη διάσωση αυτή δίνοντας και το βίντεο με τις στιγμές κατά τις οποίες ο άνδρας των ΕΚΑΜ με το μωρό στην αγκαλιά και τη γιαγιά, είχαν μπει στον «κουβά» της μπουλντόζας για να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Όπως αναφέρει το eviazoom ήταν η πρώτη διάσωση που έκαναν τα ΕΚΑΚ στο Μπούρτζι, ένα χωριό που επλήγη με σφοδρότητα από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία μόλις έφτασαν το ξημέρωμα στο Μπούρτζι ενημερώθηκαν για τον εγκλωβισμό μιας γιαγιάς με μωρό παιδί σε σπίτι το oποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες και ήταν ετοιμόρροπο. Η προσέγγιση στο σπίτι ήταν δύσκολη ακόμα και με το όχημα της 7ης ΕΜΑΚ γι αυτό αποφάσισαν να προσεγγίσουν με την μπουλντόζα, ο χειριστής της οποίας ανέβασε με τον κουβά τον διασώστη – πυροσβέστη της 7ης ΕΜΑΚ Κώστα Χαϊδή στο δεύτερο όροφο και έτσι απεγκλώβισε το μωρό με τη γιαγιά.

Στη συνέχεια ο ΕΜΑΚίτης κρατούσε το μωρό αγκαλιά με μια κουβέρτα, μέσα στον κουβά της μπουλντόζας, προσπαθώντας να το ζεστάνει λέγοντας ταυτόχρονα στη γιαγιά του μωρού να μη φοβάται και να είναι ψύχραιμη. Στο τέλος το φίλησε στο μέτωπο και το παρέδωσε στη γιαγιά του για να του φορέσει στεγνά ρούχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις