Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκρή Εύβοια – κακοκαιρία: Πληροφορίες για ένα θύμα – Σοβαρές καταστροφές, εγκλωβισμένοι
ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Νεκρή Εύβοια – κακοκαιρία: Πληροφορίες για ένα θύμα – Σοβαρές καταστροφές, εγκλωβισμένοι

Νεκρή Εύβοια - κακοκαιρία: Εκτός ελέγχου η κακοκαιρία στην Εύβοια: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Νεκρή Εύβοια – κακοκαιρία: Δύο νεκροί και πολύ σοβαρά προβλήματα είναι ο απολογισμός της κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Εύβοια. Την τραγική είδηση μετέφερε στον ΣΚΑΙ ο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στην περιοχή των Πολιτικών επικαλούμενος την πυροσβεστική. Πρόκειται για δύο 85χρονους, μια γυναίκα κι έναν άνδρα, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στα σπίτια τους.   Από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί με βροχές και καταιγίδες έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές με τα μεγαλύτερα, ωστόσο, να εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών. Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με το eviathema gr. στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας. Δραματικές είναι οι εκκλήσεις πολιτών για βοήθεια και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, στο ύψος του καταστήματος “Σταθμός”, όπου στο οδόστρωμα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς. Η Τροχαία Χαλκίδας διέκοψε πριν από λίγο την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της βροχόπτωσης.

Άγιος Πανοράματος: Ανετράπη όχημα της αστυνομίας

Ανεξέλεγκτη είναι η πλημμύρα λόγο της βροχής στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας καθώς και στην περιοχή Άγιος Πανοράματος. Σύμφωνα με το eviathema.gr, αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένες σε διαφορετικά σημεία. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό έφτασε τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. Ενώ την ίδια ώρα όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.

Σπανός: Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Ψαχνά και Πολιτικά

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έκανε δραματική έκκληση στους πολίτες, μέσω των social media, να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους!

Πολιτική Προστασία: 2221020000

Πυροσβεστική: 199

Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333»

Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους!Πολιτική Προστασία: 2221020000Πυροσβεστική: 199Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333

Julkaissut Φάνης Σπανός Lauantaina 8. elokuuta 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις