Αθήνα

°C

Παρασκευή

16

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια κακοκαιρία: Ο διασώστης που φιλάει και παραδίδει μωράκι στους γονείς του
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια κακοκαιρία: Ο διασώστης που φιλάει και παραδίδει μωράκι στους γονείς του

Εύβοια κακοκαιρία: Συγκλονιστικές εικόνες με διασώστη να φιλάει μωράκι και να το παραδίδει στους δικούς του.

Εύβοια κακοκαιρία: Συγκλονιστικές εικόνες από τις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν πέντε άνθρωποι και να αγνοούνται άλλοι δύο, με διασώστη να φιλάει το μωράκι που έσωσε και να το παραδίδει στη μητέρα του. Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο διασώστης εμφανώς συγκινημένος παραδίδει το βρέφος στη μητέρα του που περιμένει μπροστά σε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τεράστιες ζημιές

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Με ελικόπτερα

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών. Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις