Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες στον Λαγκαδά
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες στον Λαγκαδά

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά στον νομό Θεσσαλονίκης.

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά στον νομό Θεσσαλονίκης. Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα, ενώ μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στο Καβαλλάρι. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας η βροχόπτωση ήταν έντονη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά ως επί το πλείστον στις περιοχές του δήμου Λαγκάδα όπου προκλήθηκαν και προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με κάτοικους της περιοχής που μίλησαν στο ΣΚΑΪ, η βροχόπτωση ξεκίνησε στις 12:30 το βράδυ και στη συνέχεια έγινε εντονότερη. Με βάση την ιστοσελίδα voria.gr, ιδιαίτερα, οι δρόμοι στο Καβαλάρι και το Περιβολάκι έχουν πλημμυρίσει με την κυκλοφορία των οχημάτων ακόμη και τώρα να διεξάγεται με ιδιαίτερα προβλήματα.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαγκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων. Η διοίκηση του δήμου ανήρτησε ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook, στην οποία αναφέρει: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο δήμος Λαγκαδά λόγω της κακοκαιρίας.Παρακαλούνται οι δημότες εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους και ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων».

Δείτε ακόμη

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία – Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Δέκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων με λίγα μόνο «κλικ»
Χειροπέδες σε 23χρονο που “έσπασε” την καραντίνα – Οδηγούσε το ταξί του πατέρα του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις