Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγάθωνας Ιακωβίδης κηδεία: Το τελευταίο “αντίο” στον μεγάλο ρεμπέτη
ΕΛΛΑΔΑ

Αγάθωνας Ιακωβίδης κηδεία: Το τελευταίο “αντίο” στον μεγάλο ρεμπέτη

Αγάθωνας Ιακωβίδης κηδεία: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Αγάθωνα στην τελευταία του κατοικία στον Ευαγγελισμό Λαγκαδά, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Αγάθωνας Ιακωβίδης κηδεία: Το τελευταίο αντίο στον Αγάθωνα, τον εκπρόσωπο του ρεμπέτικου τραγουδιού, είπαν νωρίτερα σήμερα συγγενείς και φίλοι. Σε μια σεμνή τελετή στο κοιμητήριο του χωριού, στον Ευαγγελισμό Λαγκαδά, έγινε η ταφή του Αγάθωνα, παρουσία συγγενών και φίλων που τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Ένας από τους τελευταίους άρχοντες του ρεμπέτικου, άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών και βύθισε σε θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, στα 65 του χρόνια, από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο του. Το μεσημέρι της Πέμπτης, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Αγάθωνα. Οι φίλοι του τον αποχαιρέτησαν με τον ήχο του μπαγλαμά, που τόσο αγάπησε και δεν αποχωρίστηκε ποτέ, σκορπίζοντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Επίσης Λίγα λόγια εκφώνησε εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αφού ο μουσικός είχε πολλές φορές εκφραστεί για τις αριστερές του ρίζες και λάμβανε μέρος στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει και φέτος.

Δείτε ακόμη

Νεκρός μέσα σε πηγάδι στην Λήμνο εντοπίστηκε ένας 70χρονος
Αυξάνονται τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Τον δάγκωσε ποντικός και δεν έβρισκε πουθενά ορό
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τα οστά στον Μπάλο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις