Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βικτόρια Χίσλοπ Ελλάδα: Το μεγάλο “ευχαριστώ”
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βικτόρια Χίσλοπ Ελλάδα: Το μεγάλο “ευχαριστώ”

Βικτόρια Χίσλοπ Ελλάδα: Ευχαριστεί όλους τους φίλους της σε Ελλάδα και Κρήτη.

Βικτόρια Χίσλοπ Ελλάδα: Τον ενθουσιασμό της εξέφρασε με μια επιστολή που απευθύνει προς τους συμπατριώτες της πλέον Έλληνες η Βικτόρια Χίσλοπ. Γράφει η δημοφιλής συγγραφέας: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα.

Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν – επίσημα – ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα. Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.” Βικτόρια Χίσλοπ.

Βικτόρια Χίσλοπ: Μια Βρετανίδα με την καρδιά της στην Ελλάδα

Η Βικτόρια Χίσλοπ πολιτογραφήθηκε Εληνίδα πριν λίγες ημέρες. Η συγγραφέας, έγινε ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας από το βιβλίο της “Το Νησί”. Έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

“Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου”, αναφέρει το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Για την απόφαση λαμβάνεται υπόψη η “παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας” μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και η “ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού”, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Βικτόρια Χίσλοπ: Τι είπε πρόσφατα στον ΣΚΑΙ για το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις