Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live 4/8: Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live 4/8: Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό

Τσιόδρας - Χαρδαλιάς live 4/8: Οι επόμενες ημέρες κρίνονται κρίσιμες, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα.

Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live 4/8: Στη «σκιά» της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και ενώ η ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα εντείνεται, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να παραχωρήσουν εκτάκτως σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις.

Πιθανόν να επανέλθει το sms

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, προειδοποίησε πως μπορεί να επιστρέψουν τα sms για την μετακίνηση αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν. “Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας παράλληλα ότι “η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών”.

“Θα πάμε καλά αν όλοι φοράμε μάσκα”

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι “αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν”. Απαντώντας στην στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι “τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα” και πως “το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη” τονίζοντας ταυτόχτονα ότι “αυτά που μας ανησυχούν είναι τα εγχώρια κρούσματα”.

“Η αντιμετώπιση του κορονοϊού συνδέεται και με την Οικονομία”

κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως “πρέπει να συγκεράσουμε την υγειονομική με την οικονομική πλευρά της κρίσης, όπου το πρώτο θέλει αυστηρότερα και το δεύτερο χαλαρότερα μέτρα”, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του διαιτητού μεταξύ των δύο αναγκαιοτήτων ψάχνοντας να βρούμε τη χρυσή τομή”.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι “η πανδημία εφόσον εκραγεί θα έχει πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις” προσθέτοντας ότι “εάν στα διεθνή πρακτορεία υπήρχε η είδηση ότι η Ελλάδα έχει πέσει στην πανδημία, ξενοδοχεία για το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που είναι σχεδόν γεμάτα θα άδειαζαν. Η μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αφορά και στην οικονομία”, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις