Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες σούπερ μάρκετ: Συνελήφθη ο ληστής με τη μάσκα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες σούπερ μάρκετ: Συνελήφθη ο ληστής με τη μάσκα

Ληστείες σούπερ μάρκετ: Στα χέρια της Αστυνομίας ο ληστής που δρούσε φορώντας χειρουργική μάσκα, δήθεν για προστασία από τον κορονοϊό.

Ληστείες σούπερ μάρκετ: Ο ληστής των σούπερ μάρκετ με τη χειρουργική μάσκα, που φορούσε, δήθεν για προφύλαξη από τον κορονοϊό, αλλά στην ουσία για να καλύπτει, απλώς, τα χαρακτηριστικά του, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Μετά από οκτώ ληστρικές επιδρομές σε φούρνο και σούπερ μάρκετ, Βοιωτίας και Εύβοιας, προτιμώντας στη δεύτερη παραλιακές περιοχές, όπου συγκεντρώνεται κόσμος το καλοκαίρι και η αγοραστική κίνηση αυξάνεται. Αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Ωρωπού και Τανάγρας, έφθασαν σε συνεργασία στην ταυτοποίηση των στοιχείων του και τον εντόπισαν τελικά στην Αττική όπου σε επιχείρηση τον συνέλαβαν, αργά τη νύχτα.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Είχε προηγηθεί ληστεία με δράστη τον ίδιο σε σούπερ μάρκετ της περιοχής των Οινοφύτων Βοιωτίας. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς το χρονικό διάστημα από 27-01 έως και 31-07-2020, είχε διαπράξει επιπλέον οκτώ 8 ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας και συγκεκριμένα:

Ληστείες σούπερ μάρκετ: Δήλεσι, Σχηματάρι, Αυλίδα

Τέσσερις ληστείες σε καταστήματα super market περιοχών της Βοιωτίας (δύο στο Δήλεσι και από μία σε Σχηματάρι και Οινόφυτα), 3 ληστείες σε καταστήματα super market περιοχών της Παραλίας Αυλίδας Ευβοίας, καθώς και 1 ληστεία σε κατάστημα αρτοποιείο, στο Δήλεσι Βοιωτίας. «Κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης του», ανακοίνωσε η Αστυνομία, «φορούσε κράνος μοτοσικλέτας ή καπέλο τύπου τζόκεϊ και ιατρική μάσκα, με σκοπό να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ η λεία που απέσπασε, με την απειλή πιστολιού, υπερβαίνει τις (9.000) ευρώ».

Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  Πιστόλι τύπου replica , προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας και καπέλο τύπου τζόκεϊ, ενδύματα και υποδήματα, που ομοίως φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Επιπλέον, τόσο στην κατοχή του, όσο και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που όπως προέκυψε χρησιμοποιούσε κατά την παράνομη δράση του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ιατρική μάσκα, 2 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, σε μορφή βράχου, νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κοκαΐνης και ένα κινητό τηλέφωνο. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα.

Ερευνάται η εμπλοκή του και σε άλλες πράξεις

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για διάπραξη κλοπής. Εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δείτε ακόμη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι
Η Μασούτης στα αεροδρόμια με χρώματα και εικόνες της Ελλάδας!
Πρώτο trend στο Twitter το hashtag #Τσιόδρας – “Θυμάστε τι μας είχαν πει;”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις