Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός εφορία Θεσσαλονίκης: Νέο κρούσμα του φονικού ιού στην Α’ ΔΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός εφορία Θεσσαλονίκης: Νέο κρούσμα του φονικού ιού στην Α’ ΔΟΥ

Κορονοϊός εφορία Θεσσαλονίκης: Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα σήμερα να παραμείνει κλειστή, προκειμένου να γίνει απολύμανση των χώρων.

Κορονοϊός εφορία Θεσσαλονίκης: Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε υπάλληλος της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη να αναφέρουν πως η ασθενής εργάστηκε κανονικά στην εφορία την περασμένη Παρασκευή. Οι συνάδελφοί της έχουν ήδη ενημερωθεί για την ασθένειά της και τέσσερις έσπευσαν να υποβληθούν στο τεστ. Η Α’ ΔΟΥ θα παραμείνει την Τρίτη κλειστή για την απολύμανση των χώρων, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα λειτουργήσει την Τετάρτη.

Μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και ενώ η ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα εντείνεται, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αναμένεται να παραχωρήσουν εκτάκτως σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις. Η εν λόγω ενημέρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στο υπουργείο Υγείας. Οι επόμενες ημέρες κρίνονται κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας έντονο «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα.

Τη Δευτέρα προστέθηκαν 77 νέα κρούσματα, με τους αριθμούς στα αστικά κέντρα να παραμένουν υψηλοί

Μετά τα νέα μέτρα με στόχο την συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού, όπως είναι η εισαγωγή πλαφόν εκατό ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ – εστιατόρια, καφέ-μπαρ, η κυβέρνηση έβγαλε από τη «φαρέτρα» της και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Το μέτρο πρότεινε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δεδομένης της αύξησης της πληρότητας στις θαλάσσιες μεταφορές από 60% σε 80%, και έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι τα 28 νέα κρούσματα στην Αττική, με τον Δεκαπενταύγουστο και την κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών να πλησιάζουν.

Δείτε ακόμη

Θανάσιμος τραυματισμός στρατιωτικού στην Κω
Έκτακτη ενημέρωση από Τσιόδρα – Χαρδαλιά σήμερα το απόγευμα στις 18:00
Γερμανικά Μέσα: Όταν ο Χαρδαλιάς βγαίνει με μάσκα στην TV τα πράγματα είναι σοβαρά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις