Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία Μύκονος: Σαρωτικοί έλεγχοι σε εταιρείες ενοικίασης οχημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία Μύκονος: Σαρωτικοί έλεγχοι σε εταιρείες ενοικίασης οχημάτων

Τροχαία Μύκονος: Πολλά οχήματα δεν διέθεταν κάρτα καταλληλότητας από ΚΤΕΟ, ενώ σε άλλα είχε λήξει η δεκαετία χρήσης.

Τροχαία Μύκονος: Δύο ημέρες σαρωτικών ελέγχων ομάδας της Τροχαίας Αττικής, που εστάλη με εντολή της Πολιτικής Ηγεσίας στη Μύκονο, έφεραν στο φως δεκάδες παραβάσεις από υπευθύνους γραφείων ενοικιάσεων αυτοκινήτων, παραβάσεις που θέτουν σε μεγάλη αμφιβολία την ασφάλεια των οχημάτων, άρα και τη ζωή των τουριστών, που επισκέπτονται το κοσμοπολίτικο νησί. Την πρώτη ημέρα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν τρεις εταιρίες ενοικιάσεων τροχοφόρων και διαπιστώθηκαν παραβάσεις που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 32 παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά, 5 γιατί δεν είχαν περάσει τα τροχοφόρα από ΚΤΕΟ για να κριθούν κατάλληλα για χρήση, ενώ διαπιστώθηκε ότι για 13 οχήματα είχε λήξει η 12ετία και δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα προς μίσθωση. Οι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Ατυχημάτων, αφαίρεσαν  επίσης στο νησί 30 άδειες κυκλοφορίας και 30 ζεύγη πινακίδων.

Τροχαία Μύκονος: Η δεύτερη ημέρα των ελέγχων

Τη δεύτερη ημέρα ελέγχθηκε μία εταιρία ενοικιάσεων. Διαπιστώθηκαν 21 παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά, ενώ δύο οχημάτων είχε λήξει η δωδεκαετία, και επταετία αντίστοιχα,  και δεν έπρεπε να είναι διαθέσιμα προς μίσθωση. Επίσης, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία είχε ανάκληση αδείας για μοτοποδήλατα από 50 κυβικά και πάνω, είχε μισθώσει μηχανάκι 125 κυβικών. Εντοπίστηκαν ακόμη και 50 οχήματα που είναι εκτός λίστας ΕΟΤ και αυτά  είναι προς έλεγχο. Η ΟΕΠΤΑ προέβη στην αφαίρεση 22 αδειών κυκλοφορίας και 17 πινακίδων.

Δείτε ακόμη

Εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα: “Απολυμάναμε όλους τους χώρους – Δεν μεταδίδεται ο ιός από τα τρόφιμα”
Υποχρεωτικά μάσκες και αποστάσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις – Αναλυτικά όλα τα μέτρα προστασίας
Σύλληψη σε εκδήλωση στα Χανιά – Ο κόσμος ήταν στην πίστα και χόρευε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις