Αθήνα

°C

Πέμπτη

05

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καβάλα κρούσματα – εργοστάσιο: “Δεν μεταδίδεται ο ιός από τα τρόφιμα”
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα κρούσματα – εργοστάσιο: “Δεν μεταδίδεται ο ιός από τα τρόφιμα”

Καβάλα κρούσματα - εργοστάσιο:

Καβάλα κρούσματα – εργοστάσιο: Ανακοίνωση με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων κορoνοϊού μεταξύ των υπαλλήλων της, εξέδωσε η εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα, στην οποία 24 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Στην ανακοίνωση, η εταιρεία διαβεβαιώνει πως “ο ιός δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές” και συμπληρώνει πως “θα επαναλειτουργήσουμε με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με την γνωστοποίηση των 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων η εταιρία διενήργησε με πρωτοβουλία της, ελέγχους σε όλο το προσωπικό σε ιδιωτικό εργαστήριο. Συμμορφώμενη δε με της οδηγίες της Δ/νης Υγείας Καβάλας, εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα. Μετά την ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της.

Γνωρίζοντας ότι η αναστολή της λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί και ο Νομός Καβάλας αλλά η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων της. Επισημαίνουμε ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές.

Επίσης ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Η επαναλειτουργία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν. Ευχή μας είναι σύντομα να βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού και να επανέλθει η ανθρωπότητα σε κανονικούς ρυθμούς”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις