alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μύκονος έλεγχοι: Εντατικές “επισκέψεις” σε μαγαζιά του νησιού
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Μύκονος έλεγχοι: Εντατικές “επισκέψεις” σε μαγαζιά του νησιού

Μύκονος έλεγχοι: Εντατικοί έλεγχοι σε beach bar και club του νησιού των ανέμων μετά από εντολή Χρυσοχοΐδη.

Μύκονος έλεγχοι: Η εικόνα του κλειστού Queen, ενός από τα πιο διάσημα cocktail bars στα Ματογιάννια το βράδυ της Παρασκευής, ήταν ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.  Ο ιδιοκτήτης του, αποφάσισε να μην το ανοίξει καθόλου, φοβούμενος ότι όσο και αν προσπαθούσε να ελέγξει τον κόσμο που συνωστίζεται όρθιος γύρω από τα λιγοστά τραπέζια του, θα οδηγούσε σε σίγουρο πρόστιμο και κλείσιμο του μαγαζιού.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν στο νησί ενισχύθηκαν και από ένα κλιμάκιο αστυνομικών που αφίχθη στην Μύκονο αθόρυβα, μετά από εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο έπιασε αμέσως δουλειά, ελέγχοντας πολύ γνωστά μαγαζιά. Μόνο στο Alemagou κλιμάκια πήγαν τρεις φορές σε διαφορετικές ώρες αφού υπήρχε προγραμματισμένο πάρτι, το οποίο τελικά ακυρώθηκε.

Οι επιδρομές των αστυνομικών

Το βράδυ της Παρασκευής στην Χώρα το κλειστό Queen και το «Άρωμα» κατακλύστηκαν από κόσμο που περίμενε για τραπέζι με τους αστυνομικούς να περνούν δυο φορές για συστάσεις, προκειμένου να αραιώσουν οι παρέες των όρθιων, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Οι υπεύθυνοι παρακαλούσαν ευγενικά τον κόσμο να κάνει μια βόλτα και να επιστρέψει αργότερα, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ το ίδιο συνέβαινε στο μικρό Guzel, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των νέων μέτρων.

Αυτών που δεν θα επιτρέπουν στα μαγαζιά να σερβίρουν όρθιους, ενώ όλοι οι πελάτες θα πρέπει να κάθονται στα τραπέζια τους, γεγονός που δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς για το πως θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις που είναι άρρηκτα δεμένες με την έννοια της έντονης διασκέδασης και των πάρτι. Το νησί «βράζει» και πολλοί επιχειρηματίες πιστεύουν ότι έχει στοχοποιηθεί, αφού και σε άλλα τουριστικά μέρη της χώρας λαμβάνουν χώρα τέτοιες σκηνές, χωρίς όμως να παίρνουν την ίδια έκταση στα media.

Αλλάζουν πτήσεις οι VIP πελάτες

Την ίδια στιγμή VIP πελάτες έρχονται μεν αλλά δεν μένουν για πολύ, αφού με τα νέα μέτρα τα οποία αφορούν την χωρητικότητα, θεωρούν ότι χάθηκε το fun που υπήρχε, αγνοώντας πιθανότατα τη νέα πραγματικότητα της πανδημίας. Μέλη γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από την Μέση Ανατολή με βάση το Λονδίνο, άλλαξαν τα εισιτήρια αναχώρησης τους, θεωρώντας ότι θα περάσουν καλύτερα στο Σεν Τροπέ, όπου ο ένας είναι πάνω στον άλλον, αφού οι Γάλλοι δείχνουν αδιαφορία στα μέτρα με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα αύξησης των κρουσμάτων.

Σε μια σεζόν χαμένη, οι επιχειρηματίες του νησιού, ειδικά αυτοί μέσα στην Χώρα με μικρά μαγαζιά,αναρωτιούνται πλέον πως θα λένε στον κόσμο που θα κάθεται σε κοινόχρηστους χώρους απέναντι από αυτά-σκάλες, πεζούλια- να φύγουν, ώστε να μην παρατηρείται συγχρωτισμός. Χθες τα ξημερώματα έξω από τα Astra και το Bomboniere η κατάσταση ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από την Πέμπτη, όταν ήταν ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας αφού οι έλεγχοι των κλιμακίων είναι πλέον εντατικοί, σε ένα νησί που τα νεύρα είναι τεντωμένα και η ένταση δεδομένη.

“Να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας”

Σε πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη χρυσοχοΐδη είπε ότι “Θα γίνει ό,τι χρειάζεται, ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί”. Στην συνέχεια, πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο, το οποίο θα στεγάσει τη νέα αστυνομική Υπηρεσία, επισήμανε επίσης, ότι ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων με συστηματικούς ελέγχους, τόσο των οδηγών όσο και των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Αναφερόμενος ο υπουργός στο ζήτημα της εγκληματικότητας, υπογράμμισε, ότι θα υπάρξουν ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών. Σχετικά με το θέμα του κορονοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Μύκονος παραμένει μεν ασφαλής, αλλά πρόσθεσε, πως οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, σε καθημερινή βάση. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.