Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβερνητική πολιτική 2020: Η σύγχυση της αντιπολίτευσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική πολιτική 2020: Η σύγχυση της αντιπολίτευσης

Κυβερνητική πολιτική 2020: Κάποιοι τοποθετούν στην σφαίρα της επικοινωνίας, αυτά που βρίσκονται στην σφαίρα της ουσίας και της ενημέρωσης.

Κυβερνητική πολιτική 2020: Σε μια αποστροφή του λόγου του στην τελευταία του ομιλία στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε να σταματήσει την επικοινωνία και ότι «δεν μπορεί να είναι όλα επικοινωνία». Και η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε λίγο να καταλάβουμε τι εννοούσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον όρο επικοινωνία και τις κινήσεις Μητσοτάκη. Είναι άραγε επικοινωνιακό τρικ το να λαμβάνεις μια πολιτική απόφαση ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν οριζόντια και εφάπαξ τις παράνομες, όπως έκρινε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, περικοπές των συντάξεων; Είναι επικοινωνιακό τρικ να αναφέρεις ότι το κράτος έχει ψηφιοποιηθεί πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο; Είναι επικοινωνιακό τρικ να επισκέπτεται ο πρωθυπουργός το Μάτι, όταν μάλιστα έχουν αποκαλυφθεί στον τύπο συγκλονιστικά στοιχεία για τους επιχειρησιακούς και πολιτικούς χειρισμούς αυτής τραγωδίας;

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ή μήπως είναι επικοινωνιακό τρικ να ενημερώνεις το κοινοβούλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας εξασφάλισε μια ισχυρή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση; Και τέλος είναι επικοινωνιακό τρικ να εξηγείς στους βουλευτές τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική διπλωματία και οι ένοπλες δυνάμεις απέτρεψαν μια ενδεχόμενη κρίση με την Τουρκία, που καλλιεργείται εντόνως τους τελευταίους μήνες από τον πρόεδρο Ερντογάν; Κάποιοι ίσως όλα αυτά να τα τοποθετούν στην σφαίρα της επικοινωνίας, ωστόσο μάλλον οι περισσότεροι τα τοποθετούν στην σφαίρα της ουσίας και της ενημέρωσης.

Κυβερνητική πολιτική 2020: Υλοποίηση και όχι εξαγγελία

Και είναι ουσία αφού όλα τα παραπάνω δεν ΘΑ γίνουν, αλλά έγιναν δηλαδή είναι κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν και έτσι τώρα μπορεί κάποιος να κρίνει επί πραγματικών γεγονότων και κινήσεων και όχι επί εξαγγελιών και απλών δηλώσεων. Και είναι ενημέρωση, γιατί οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν πώς κινείται η κυβέρνηση, από τα ελληνοτουρκικά έως την ψηφιοποίηση του κράτους και από το πακέτο της ευρωπαϊκής ενίσχυσης μέχρι την διαλεύκανση των αποκαλύψεων για την τραγωδία στο Μάτι.

Άρα στην αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν ουσία πολιτικής και σε αυτήν να κρίνουν την κυβέρνηση ή επιθυμούν να δηλώνουν ότι τίποτα δεν γίνεται σωστά και όλα θυσιάζονται στον βωμό της επικοινωνίας. Και πρέπει να επιλέξουν εάν επιθυμούν ενημέρωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της καθημερινότητας ή όχι. Κυρίως θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην επικοινωνία και την ουσία!

Δείτε ακόμη

Στόχος η καταβολή των αναδρομικών πριν από τον Δεκέμβριο
Λύθηκε το θέμα των δεδουλευμένων των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας – Με απόφαση Μητσοτάκη
Σπουδαία προσφορά στο νοσοκομείο “Σωτηρία” από τη Βουλή των Ελλήνων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις