Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Νικολάου: Άγρια κόντρα για τις διακοπές, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει… παραίτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Νικολάου: Άγρια κόντρα για τις διακοπές, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει… παραίτηση

Πολάκης - Νικολάου: Αντιπαράθεση για ένα υπηρεσιακό ταξίδι στην Κω.

Πολάκης – Νικολάου: Πως η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, “χρεώνει το Δημόσιο για να κάνει τσάμπα διακοπές, με πρόσχημα επίσκεψη και επιθεώρηση των φυλακών της ΚΩ” κατηγορεί την Σοφία Νικολάου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο κ. Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κ. Νικολάου θα κάνει”τζάμπα διακοπες το διάστημα 6-15 Αυγούστου και καλά για συναντήσεις με υπηρεσιακούς του καταστήματος κράτησης της Κω” προσθέτοντας ότι “υπογράφει για τον εαυτό της και τη συνοδεία-ασφάλεια της, 4 άτομα και 2 υπηρεσιακά αυτοκίνητα, χρηματικά εντάλματα πληρωμής συνολικού ύψους 4000 ευρώ για 9 μέρες εξοδα μετάβασης διαμονής και οδοιπορικών με πρόσχημα επίσκεψη και επιθεώρηση των φυλακών της ΚΩ”.

Νικολάου: Ρεσιτάλ χυδαιότητας από τον Πολάκη

“Μας είχε συνηθίσει ο ‘κύριος’ Πολάκης να ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε και τον εαυτό του” αναφέρει στην απάντησή της η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής η οποία στη συνέχεια δίνει αναλυτική απάντηση σε όσα της καταλογίζει ο Παύλος Πολάκης. “Η δαπάνη που εγκρίθηκε και φυσικά έχει αναρτηθεί στο ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’, είναι 3.895,58 ευρώ. Από αυτά, σε εμένα αντιστοιχούν 223 ευρώ, που είναι το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου και 240 ευρώ που είναι το κόστος των τριών διανυκτερεύσεων. Σύνολο: 463 ευρώ. Τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας. Είναι προφανές ότι οι υπόλοιπες ημέρες θα καλυφθούν από προσωπικές μου δαπάνες. Είναι επίσης προφανές ότι λόγω θέσης, δεν μπορώ να παραιτηθώ της συνοδείας ασφαλείας, ακόμα κι αν η μετάβασή μου γινόταν για λόγους μη υπηρεσιακούς”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου.

Παράλληλα, κλείνοντας την απάντησή της υπογραμμίζει ότι “προβλέπεται η Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση, που έκρινε τον Πολάκη υπαίτιο προσβολής προσωπικότητας για παλαιότερα ψεύδη του, να πρέπει να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Αλλά αυτή τη φορά, εκτός από τα πολιτικά Δικαστήρια, μάλλον θα πρέπει να έχουν λόγο και τα ποινικά”.

Μας είχε συνηθίσει ο «κύριος» Πολάκης να ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε και τον…

Julkaissut Σοφία Νικολάου Keskiviikkona 29. heinäkuuta 2020

Την παραίτησή της ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Η κ. Νικολάου οφείλει να παραιτηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, περιμένουμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την άμεση αποδοκιμασία και αποπομπή της”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει τα εξής: “Η ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής είτε υποτιμά τη νοημοσύνη μας είτε είναι απίστευτα εργασιομανής. Χρεώνει στο Δημόσιο έξοδα μετάβασης, διαμονής και οδοιπορικών για την ίδια και τέσσερα άτομα συνοδεία, για δήθεν επιθεώρηση των φυλακών της Κω από τις 6 ως τις 15 Αυγούστου! Δηλαδή, ή η κ. Νικολάου θα επιθεωρεί επί 9 μέρες τις φυλακές ή πολύ απλά χρεώνει στο Δημόσιο τις εννιαήμερες διακοπές της τον Δεκαπενταύγουστο”.

Νέα απάντηση Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση σχετικά με την απάντηση της Σοφίας Νικολάου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι στην απάντησή της αναφέρει άλλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια παραμονής της στην Κω (6-9/8) ενώ στην σχετική απόφαση ο χρόνος είναι από 6 έως 15/8. Στο ίδιο σχόλιο διερωτάται “από πότε τα πολιτικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνουν στις μετακινήσεις τους που βγαίνει ΧΕΠ (χρηματικό ένταλμα πληρωμής) και το χρονικό διάστημα που,όπως (ψευδώς) λέτε ,θα κάνετε διακοπες” και πως είναι “απαραίτητο οι γενικοί γραμματείς παίρνουν στις ‘διακοπες’ τους 4 άτομα για ασφάλεια”;

Μου απάντησε η κυρία Νικολαου η γεν Γραμ Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις τζάμπα διακοπες στην Κω !(φωτό 1-2)Λοιπόν…

Julkaissut Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis Keskiviikkona 29. heinäkuuta 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις