Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέοι και κορονοϊός: Ο ΠΟΥ βάζει στο στόχαστρο τα άτομα νεαρής ηλικίας
ΚΟΣΜΟΣ

Νέοι και κορονοϊός: Ο ΠΟΥ βάζει στο στόχαστρο τα άτομα νεαρής ηλικίας

Νέοι και κορονοϊός: Ο Δρ Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης στον ΠΟΥ, λέει ότι τα νέα κρούσματα αυξάνονται μεταξύ των νέων και αυτό θα μπορούσε να παρασύρει ολόκληρη την Ηπείρο.

Νέοι και κορονοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τα νέα κρούσματα που εμφανίζονται στην Ευρώπη και βάζει στο στόχαστρο τους νέους τονίζοντας ότι αυτοί οδηγούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη. Ο Δρ Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης στον ΠΟΥ, λέει ότι τα νέα κρούσματα αυξάνονται μεταξύ των νέων και αυτό θα μπορούσε να παρασύρει ολόκληρη την Ήπειρο. Είπε στο πρόγραμμα BBC Radio 4’s Today ότι οι αρχές πρέπει να επικοινωνούν καλύτερα με τα νεότερα μέλη της κοινωνίας. «Λαμβάνουμε αναφορές από αρκετές υγειονομικές αρχές χωρών για ένα υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων μεταξύ των νέων. Επομένως, για μένα, το κάλεσμα είναι αρκετά δυνατό για να ξανασκεφτούμε πώς να εμπλέκουμε καλύτερα τους νέους», ανέφερε. Ο Δρ Kluge είπε ότι ως πατέρας δύο κοριτσιών και όπως είπε κατάλαβε ότι οι νέοι «δεν θέλουν να χάσουν το καλοκαίρι».

«Έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, στους γονείς τους, στους παππούδες τους και στις κοινότητές». Σε κάθε περίπτωση εντείνεται η ανησυχία για την αναζωπύρωση της Covid-19 σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η μία μετά την άλλη εφαρμόζουν νέα μέτρα για να ανακόψουν την επικίνδυνη πορεία της πανδημίας, με κυριότερο την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σε ισχύ τέθηκαν στην Αγγλία νέοι κανονισμοί για τη χρήση μάσκας, που έγινε υποχρεωτική σε καταστήματα, τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Εξαιρούνται, προς το παρόν, εστιατόρια, παμπ, γυμναστήρια και κομμωτήρια. Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 100 στερλινών.

Στο Βέλγιο είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ωστόσο, και σε νότιες περιοχές πληθαίνουν τα κρούσματα κορονοϊού.

Πολλές περιπτώσεις νέων μολύνσεων στη χώρα σχετίζονται κυρίως με εισερχόμενα κρούσματα από Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Εστίες κορονοϊού παρουσιάζονται και σε τουριστικά θέρετρα, όπως το Ριτσόνε. Ο δήμαρχος του Κάπρι εφάρμοσε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους δρόμους, καθώς παραθεριστές συνωστίζονταν στην κεντρική πλατεία χωρίς να φορούν μάσκες.

Σε όλη την Ιταλία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε καταστήματα, τράπεζες, εκκλησίες, μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλους τους χώρους, ακόμη και εξωτερικούς, όπου είναι αδύνατο να τηρούνται ασφαλείς αποστάσεις. Αντιμέτωπη με νέα έξαρση της Covid-19 βρίσκεται η Γαλλία. Σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όλοι πλέον πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα. Η Γαλλία προτρέπει τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία, ώστε να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις