Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κύπρος κορονοϊος: 13 νέα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος κορονοϊος: 13 νέα κρούσματα

Κύπρος κορονοϊός: Τα 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν θορυβήσει τις αρμόδιες Αρχές στην Κύπρο, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέα μέτρα.

Κύπρος κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, λόγω της ανόδου των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα δεχτεί τα μέλη της επιδημιολογικής – συμβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να τεθούν επί τάπητος νέες προτάσεις αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων. Τα 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν θορυβήσει τις αρμόδιες Αρχές, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέα μέτρα, καθώς μετά τα μηδενικά, ή τα ελάχιστα επιβεβαιωμένα περιστατικά των τελευταίων ημερών, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοινώθηκε διψήφιος αριθμός έπειτα από πολύ καιρό.

Ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Λεόντιος Κωστρίκκης, ο οποίος είχε καθημερινά την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών κατά την διάρκεια του lockdown στην Κύπρο, δήλωσε ότι υπάρχει έκδηλη ανησυχία, δεδομένου μάλιστα ότι η συμβουλευτική ομάδα του Υπουργείου Υγείας είχε θέσει ως ανώτατο όριο τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά χίλιες εργαστηριακές εξετάσεις για συνεχόμενές ημέρες. Η επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δρ. Μαρία Κολιού δεν έκρυψε την ανησυχία της λέγοντας ότι δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διψήφιου αριθμού κρουσμάτων θα σημάνει ηχηρό «καμπανάκι» κινδύνου. Πάντως, οποιαδήποτε απόφαση δεν θα ληφθεί αν πρώτα δεν υπάρξει απόλυτη συνεννόηση ανάμεσα στους αρμοδίους φορείς.

Κύπρος: 5.000 έλεγχοι στην Λεμεσό

Ύστερα από ευρεία σύσκεψη στον δήμο Λεμεσού με τη συμμετοχή της διευθύντριας των Ιατρικών Υπηρεσιών Υγείας Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, αποφασίστηκε η διενέργεια 5.000 δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid 19 στην πόλη της Λεμεσού. Η μαρίνα Λεμεσού, μετά και τα αρνητικά αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για Covid-19 όλων των εργαζομένων στους χώρους εστίασης, επαναλειτουργεί πλήρως.

Σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει πως όλοι οι χώροι εστίασης της επέστρεψαν στην κανονικότητα τους, καθώς ανακοινώθηκαν και επίσημα τα αποτελέσματα όλων των τεστ του προσωπικού των χώρων εστίασής της, με αρνητική ένδειξη. Την ίδια ώρα, παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη για την διενέργεια άλλων 3.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε χώρους μαζικής συνάθροισης, το οποίο θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μέσα Αυγούστου. Σημειώνεται ότι η συμβουλευτική ομάδα των επιστημόνων την Παρασκευή θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε ακόμη

Έξω από την Αμμόχωστο το Barbaros – Ακάρ: Δικαίωμα μας οι γεωτρήσεις στην περιοχή
Λευκορωσία: Συνελήφθησαν 33 άνδρες που φέρονται ότι είναι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ
Νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο των social media από τον Ερντογάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις