Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι για μάσκες στα ΜΜΜ: “Ντου” της Τροχαίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για μάσκες στα ΜΜΜ: “Ντου” της Τροχαίας

Έλεγχοι για μάσκες στα ΜΜΜ: Κλιμάκια της Τροχαίας από το πρωί προχωρούν σε σειρά ελέγχων σε Μέσα Μαζικής μεταφοράς για να διαπιστωθεί εάν φορούν όλοι μάσκες.

Έλεγχοι για μάσκες στα ΜΜΜ: Σε ισχύ έχουν τεθεί τόσο οι νέοι κανόνες όσο όμως και τα πρόστιμα για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα Υπουργική Απόφαση για τους Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή 26/7, συγκεκριμενοποιούνται οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι επιβάτες αλλά και το προσωπικό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τροχαία Αττικής προχωρά σε ελέγχους σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί και επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους παρανομούν. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές. Να σημειωθεί πως από χτες Τετάρτη με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου από σήμερα όλοι οι υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες υποχρεωτικά φορούν μάσκες. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι “η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας αφορά χώρους γραφείων δημοσίων υπηρεσιών όταν υπάρχει επαφή με το κοινό και αφορά τόσο το προσωπικό όσο και το κοινό που προσέρχεται για εξυπηρέτηση”.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι “η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ενώ με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις