Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρήση μάσκας Βουλή: Υποχρεωτική στις συνεδριάσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήση μάσκας Βουλή: Υποχρεωτική στις συνεδριάσεις

Χρήση μάσκας Βουλή: Mε υποχρεωτική τη μάσκα θα διεξάγονται από σήμερα οι συνεδριάσεις της Βουλής τόσο της Ολομέλειας όσο και των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Σώματος.

Χρήση μάσκας Βουλή: Υποχρεωτική και στη Βουλή θα είναι από δω και στο εξής η χρήση μάσκας, μετά από απόφαση του προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον αντιπρόεδρο του Σώματος, βουλευτή της ΝΔ και γιατρό Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μετέφερε την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχθηκε την οδηγία της υγειονομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου που συνέστησε τη χρήση μάσκας στις συνεδριάσεις που μετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών.

Ο κ. Κακλαμάνης έκανε μάλιστα, γνωστό πως όσοι βουλευτές δεν έχουν μάσκες θα μπορούν να την προμηθεύονται δωρεάν από το ιατρείο της Βουλής. Ο Κώστας Τασούλας λίγο αργότερα συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνον θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία. Σημειώνεται πως από την αρχή της πανδημίας και προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας έχει τοποθετηθεί ειδικό πλέξιγκλας στο βήμα της Βουλής. Επίσης έχουν τοποθετηθεί παντού αντισηπτικά.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από σήμερα, Τετάρτη, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στα εξής μέρη:

  • καταστήματα λιανικής
  • γραφεία και υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες)
  • ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα
  • δημοτικά καταστήματα
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κλπ),
  • κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Δείτε ακόμη

Στη Μύκονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τον κορονοϊό
Νίκη Κεραμέως: 10 αλήθειες για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση
Σπανάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλετε τα ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά σας αλλά όχι για τα παιδιά των ψηφοφόρων σας»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις