Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στέφανος Χίος βίντεο: Η επίθεση στα Βριλήσσια και η αντίδραση του δημοσιογράφου
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Στέφανος Χίος βίντεο: Η επίθεση στα Βριλήσσια και η αντίδραση του δημοσιογράφου

Στέφανος Χίος βίντεο: Συγκλονιστικό βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου - Όπως κατέθεσε ακόμη ο δημοσιογράφος, άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι.

Στέφανος Χίος βίντεο: Στο φως έρχεται συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. Στο βίντεο διακρίνεται το όχημα που οδηγεί ο Στέφανος Χίος να καταφτάνει έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Πριν βγει, ο δράστης τον πλησιάζει και εξ επαφής τον πυροβολεί από το παράθυρο του οδηγού. Ο δημοσιογράφος άνοιξε την πόρτα με δύναμη, χτυπώντας το χέρι που κρατούσε το όπλο, με τον δράστη να τρέχει προς τα πίσω. Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του Στέφανου Χίου, ο οποίος αν και αιμόφυρτος και τραυματίας, βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε πίσω από τον δράστη, όμως μετά από δευτερόλεπτα επέστρεψε τραυματισμένος στο αυτοκίνητο και έφυγε για το νοσοκομείο.

Στο σάιτ του δημοσιογράφου, makeleio.gr, υπάρχει και λεπτομερής περιγραφή της επίθεσης:

Ώρα 02:47:40 πρώτες πρωινές ώρες. Ο Στέφανος Χίος πλησιάζει αργά με (το ενοικιαζόμενο) αυτοκίνητό του έξωθεν της οικίας του. Ακινητοποιεί το όχημά του για λίγα δευτερόλεπτα για να τσεκάρει οπτικά το χώρο, όπως κάνει κάθε βράδυ.

02:48:00 Κινείται αργά και πάλι…

02:48:10 Ο Στέφανος Χίος ανακόπτει, κατεβάζει τα τζάμια των θυρών του αυτοκινήτου, ανάβει φακό νυκτός προκειμένου να φωτίσει (τσεκάρει) τα σκοτεινά σημεία περιμετρικά της οικίας του.

02:48. 15 Ο φακός περιστρέφεται στα αριστερά και όπισθεν του αυτοκινήτου του, όταν αντιλαμβάνεται τον μασκοφόρο εκτελεστή να πλησιάζει τρέχοντας προς την πλευρά του οδηγού. Προσπαθεί να διαφύγει επανακκινώντας το όχημα.

02:48 :21 Ο Στέφανος Χίος ακινητοποιεί το όχημά του. Ο μασκοφόρος εκτελεστής στέκεται μπροστά στο παράθυρο του οδηγού. Αρχίζει να πυροβολεί εξ΄επαφής τον Στέφανο Χίο σημαδεύοντας το κεφάλι και την καρδιά.

02:48:25  Το όπλο του εκτελεστή μπλοκάρει. Ο Στέφανος Χίος έχει δεχθεί ήδη δύο σφαίρες, των 9mm στο λαιμό και στα πλευρά.

02:48:26 Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα, ο εκτελεστής τρέχει να διαφύγει προς την πλευρά που τον αναμένει ο συνεργός του.

02:48:42 Ο Στέφανος Χίος αιμόφυρτος αποβιβάζεται από το όχημά του προκειμένου να κυνηγήσει τον δράστη.

02:48:52 Επιβιβάζεται ξανά με δυσκολία στο όχημά του, βάζει μπρος και κατευθύνεται προς το πλησιέστερο νοσοκομείο (Σισμανόγλειο) για παροχή ιατρικής φροντίδας.

Το makeleio.gr αναφέρει ότι υπάρχουν τέσσερα βίντεο και 30 φωτογραφίες που δείχνουν καρέ καρέ την απόπειρα δολοφονίας. Το υλικό προέρχεται από κάμερες ασφαλείας, προφανώς από την οικία του δημοσιογράφου και από γειτονικά σπίτια.

Στέφανος Χίος: Καρέ καρέ η επίθεση σε φωτογραφίες

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο δράστης να έχει πλησιάσει, σχεδόν ακουμπήσει στο παράθυρο του λευκού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος και μετά πυροβολεί. Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που ο Στέφανος Χίος επέστρεφε στο σπίτι του από την εφημερίδα που εκδίδει και ακριβώς τη στιγμή που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι του περιμένοντας να μπει στο γκαράζ.

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε χτες Τρίτη ο δημοσιογράφος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο δράστης “που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα.” Ο κ. Χίος σημείωσε πως δεχόταν απειλές “για δημοσιεύματα της εφημερίδας μου” και απέδωσε τις απειλές στη μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία που κάνει.

Όπως κατέθεσε ακόμη ο δημοσιογράφος και εκδότης, μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις