Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση στη Βούλα νέα: Ο “Θαμνάκιας” το θύμα – Ποιος ήταν ο δράστης
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στη Βούλα νέα: Ο “Θαμνάκιας” το θύμα – Ποιος ήταν ο δράστης

Επίθεση στη Βούλα νέα: Ο βίος και η πολιτεία του "Θαμνάκια", του εκτελεστή που κρυβόταν πίσω από θάμνους.

Επίθεση στη Βούλα νέα: “Θαμνάκιας”, αυτό είναι το προσωνύμιο, του 50χρονου, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης έξω από αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στη Βούλα. Σώθηκε γιατί αντελήφθη γρήγορα τους δύο εκτελεστές που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, και έτρεξε προς το θωρακισμένο αυτοκίνητο. Είχε δεχθεί δύο βολίδες στην κοιλιακή χώρα, η πορεία των υπόλοιπων… 13, φαίνεται να σταμάτησε πάνω στην θωράκιση. Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας πυροβόλησε εναντίον τουλάχιστον 15 φορές με πυροβόλο όπλο των 9ΜΜ.

Το ψευδώνυμο, είχε προκύψει από ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι τον ήθελαν να αναλαμβάνει “συμβόλαια” παντός τύπου, και να κρύβεται πίσω από… θάμνους για να τα εκτελέσει. Αυτή η φημολογία, ποτέ δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του για τέτοια βαριά αδικήματα. Το όνομα του “Θαμνάκια” είχε εμπλακεί στην επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια, αλλά και για αυτή την περίπτωση δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ.

Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, εντάσσεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην θανατηφόρα “ανακατάταξη”, που εξελίσσεται στον χώρο της νύχτας, την τελευταία 2ετία. Ο 50χρονος, στις 21:15 το βράδυ της Δευτέρας, βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στη Λ. Ευελπίδων στη Βούλα, όπου φέρεται να συνομιλούσε με άτομο του περιβάλλοντός του. Κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του, ένα τζιπ BMW X5, το οποίο φέρεται να είναι θωρακισμένο. Κατάλαβε τους δύο μαυροντυμένους επιβάτες μοτοσυκλέτας και έτρεξε προς το αυτοκίνητο. Πριν μπει στο εσωτερικό του είχε δεχθεί δύο βολίδες στην κοιλιακή χώρα, ενώ οι υπόλοιπες δεν διαπέρασαν την πόρτα του οχήματος. Με την βοήθεια άλλου ατόμου μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας και στη συνέχεια στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Επίθεση στη Βούλα νέα: Ποιο ήταν το θύμα

Το θύμα της επίθεσης τα τελευταία 20 χρόνια έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, εκρήξεις, εμπρησμούς, παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν πως πρόκειται για έναν από τους παλιούς και “παραδοσιακούς” ανθρώπους, που κινούνται στον χώρο της νύχτας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, τον ήθελαν να έχει κινηθεί στο πλευρό του Θέμη Καλαποθαράκου, που δολοφονήθηκε το 2000 στον Σχοινιά Μαραθώνα, ενώ “συνεργαζόταν” με πολλά στελέχη της επονομαζόμενης GREEK MAFIA, μεταξύ των οποίων και με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Ως “χώρους ευθύνης” του, οι αστυνομικοί είχαν χαρτογραφήσει, το Γκάζι, Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα, όπου φέρεται να λάμβανε εκβιαστικά “κόμιστρα” από μεγάλα και γνωστά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Το 2000 είχε απασχολήσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καθώς ήταν ανάμεσα στους 44 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και “πρωτοκλασάτα” ονόματα της Ελληνικής Μαφίας. Το 2013 είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της Λεωφόρου Συγγρού. Το 2015, σε δικογραφία που είχε σχηματίσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την δράση τριών εκβιαστικών συμμοριών, που εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες 170 καταστημάτων, ο “Θαμνάκιας” φέρεται να ηγείτο σε μία από αυτές.

Εικόνες αρχείου

Επίθεση στη Βούλα νέα: Ποιοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία

Στην ίδια δικογραφία, βρίσκονταν τα μέλη της συμμορίας των… street fighters με αρχηγό τον “Τσάκι-Τσαν”, η άλλη ομάδα του Αγρινίου, γνωστή ως “Ομάδα της Ferrari” και η τρίτη αυτή του “Θαμνάκια”. Η ομάδα των… street fighters, διέθετε εξαιρετικά βίαια μέλη, εξαιτίας της ενασχόλησης αρχηγικών μελών της με τη διοργάνωση τουρνουά πολεμικών τεχνών. Είχαν επιτεθεί βάναυσα σε ιδιοκτήτη καταστήματος ο οποίος για “6 μήνες έτρωγε με το καλαμάκι. Του διέλυσαν τη γνάθο για… 14 ευρώ λογαριασμό”, ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε άλλη περίπτωση έστειλαν μια ολόκληρη οικογένεια για 3 μήνες στο νοσοκομείο, σε άλλον του έσπασαν με σφυρί το δάκτυλο, τους “νοίκιασε” γιατρός για ένα… πέρασμα σε συνέλευση συνδικαλιστικών οργάνων νοσοκομείου, ενώ είχαν εμφανιστεί σε φοιτητικές εκλογές “ενοικιαζόμενοι” για τον εκφοβισμό αντιπάλων και ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις