Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλληνας ιερέας για Αγιά Σοφιά: “Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν καλύτερα”
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας ιερέας για Αγιά Σοφιά: “Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν καλύτερα”

Έλληνας ιερέας για Αγιά Σοφιά: Έλληνας ιερέας προκαλεί, υποστηρίζοντας τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, λέγοντας ότι "όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν καλύτερα".

Έλληνας ιερέας για Αγιά Σοφιά: Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου ο οποίος τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. “Μήπως είναι διόρθωση και δεν είναι κατάρα;” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιερέας ο οποίς έχει γίνει viral στην Τουρκία. Με έναν λόγο – παραλήρημα, δήλωσε ότι “αν δεν ήταν οι Τούρκοι η Αγία Σοφία θα είχε πέσει” και πρόσθεσε ότι “όπου ήταν οι Τούρκοι ήτανε πολύ καλύτερα”. “Στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα κλείσανε άπειρα μοναστηράκια και κλείσανε εκκλησιές και πήρανε τα λείψανα των αγίων και τα πετάγανε μέσα από τις λειψανοθήκες και κρατάγανε τα ασήμια για να τα κάνουν μισθό για το κράτος” συνέχισε προκλητικά ο πατήρ Ευάγγελος που χαρακτηρίστηκε ως ήρωας από τους Τούρκους.

“Προτιμώ τον Τούρκο παρά τον Φράγκο” συνέχισε στον ίδιο τόνο. “Ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί μπαίνανε το 24ωρο στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κωλοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Επειδή το είχανε μουσείο. Και μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάθλιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου, χωρίς να σέβονται τίποτα. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μεις μέσα. Μήπως είναι ευσέβεια;” αναρωτήθηκε. “Θα φορέσεις γυμνό ρούχο να μπεις μέσα; Όχι. Θα φοράς αυτό το φουστανάκι το τουρκικό και θα μπαίνεις μέσα χανουμάκι. Μια χαρά ντυμένο θα είσαι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα” κατέληξε.

https://www.facebook.com/omeraklis/videos/10223094266289447/

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις