Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – πένθος: “Εφυγε” ο Πομώνης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – πένθος: “Εφυγε” ο Πομώνης

ΑΕΚ - πένθος: Με την φανέλα της «ένωσης» στα 12 χρόνια που αγωνίστηκε είχε καταγράψει 250 εμφανίσεις στις οποίες και πέτυχε 50 γκολ

ΑΕΚπένθος: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ. Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ακραίος επιθετικός, Σπύρος Πομώνης, σε ηλικία 76 ετών. Με την φανέλα της «ένωσης» σημείωσε 250 εμφανίσεις και πέτυχε 50 γκολ, στα 12 χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα. Ενώ, κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα με τους «κιτρινόμαυρους.

Ο Πομώνης ήταν διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Με το οποίο σημείωσε και 1 γκολ σε 5 συμμετοχές. Ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα του μακριά από την ομάδα της καρδίας του, αγωνιζόμενος με τον Εθνικό Πειραιώς. Την σεζόν 1973-1974, με τους Πειραιώτες κατέγραψε 9 συμμετοχές και 1 γκολ.

ΑΕΚ – πένθος: Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει: “Βαρύ το πένθος για την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, αφού έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή ο Σπύρος Πομώνης. Ενας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας μας! Γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αποτέλεσε επιλογή του μεγάλου Κλεάνθη Μαρόπουλου. Εκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στις 23 Απριλίου 1961 στο νικηφόρο 4-2 με τον Φωστήρα. Φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για δώδεκα χρόνια σε περισσότερους από 250 επίσημους αγώνες και ως ακραίος επιθετικός σκόραρε 50 γκολ στο πρωτάθλημα. Ενώ ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ στο Σαν Σίρο κόντρα στην Ίντερ στην ήττα με 4-1 για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της περιόδου 1971-72.

Κατέκτησε με την ομάδα μας τα πρωταθλήματα του 1968 και του 1971 και τα Κύπελλα Ελλάδας του 1964 και του 1966. H μεγαλύτερή του στιγμή με την Εθνική ομάδα ήταν το γκολ της νίκης που πέτυχε το 1972 στο φιλικό με την Ιταλία (2-1). Ο Σπύρος Πομώνης, με το απαράμιλλο στυλ του, σημάδεψε τόσο τη θέση του αριστερού εξτρέμ στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και μία ολόκληρη εποχή στην ιστορία της ΑΕΚ. Θα είναι για πάντα ζωντανός στη μνήμη και την καρδιά μας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Σπύρου Πομώνη”.

Δείτε ακόμη:

Markopoulo Park: Περισσότερα από 7.000 ευρώ για 7 νικητές στο ΣΚΟΡ 6
Μετακομίζει στον “Παράδεισο” της Σέλτικ ο Μπάρκας
Δεν συμφωνούν σε τελικό τη νέα σεζόν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις