Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού γ’ δόση πληρωμή: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού γ’ δόση πληρωμή: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού γ' δόση πληρωμή: Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Επίδομα παιδιού γ’ δόση πληρωμή: Έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού 2020, όπως συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή. Κατόπιν αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 (αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων). Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα, που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση, ενώ συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Τέλος, ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Φωτο: Unsplash

Δείτε ακόμη

ΟΑΕΔ: Χιλιάδες νέες θέσεις για μακροχρόνια άνεργους
Επίδομα αδείας: Δείτε με ένα κλικ τις ημέρες που δικαιούστε και το ποσό
Ο Σταϊκούρας στον Αυτιά: “Θα πάρουν όλοι τα αναδρομικά”
Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι τις 31 Αυγούστου η παράταση για τις δηλώσεις
Μόνο με ένα κλικ: Ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω gov.gr για ενισχύσεις έως 600 ευρώ
Πώς θα πληρωθείτε αν είστε σε αναστολή
Άλλες ειδήσεις: 
Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο
Από τη Μαριάννα Λάτση στην κατάθλιψη: Άγρια κόντρα Άδωνι – Ακρίτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις