Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα γέφυρα – Γένοβα: 56 φορτηγά στον τόπο της τραγωδίας
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα γέφυρα – Γένοβα: 56 φορτηγά στον τόπο της τραγωδίας

Νέα γέφυρα - Γένοβα: Με μια γέφυρα δια χειρός Ρέντζο Πιάνο ως φόρο τιμής στους νεκρούς.

Νέα γέφυρα – Γένοβα: Με μια νέα γέφυρα, η πόλη της Γένοβας θα γιορτάσει, -εκεί που η κατάρρευση του πιο ζωτικού οδικού της σημείου στοίχισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους-, το νέο της οδικό δίκτυο, στις 3 Αυγούστου. Η κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι τον Αύγουστο του 2018 προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο κυρίως για τις αστοχίες αλλά και για τις παραλείψεις που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες που περνούσαν τη γέφυρα. Σάλο είχε προκαλέσει τότε η τεχνική έκθεση που αποκάλυψε ότι σε τμήματα της γέφυρας, δεν είχαν γίνει εργασίες συντήρησης για 25 χρόνια, όπως έγινε γνωστό τότε από τις εισαγγελικές αρχές. Στις 14 Αυγούστου του 2018, ένα μεγάλο τμήμα της γέφυρας της Γένοβας, μήκους 1,2 χλμ, κατέρρευσε έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ανθρώπων.

Γενοβέζος στην καταγωγή, ο διάσημος αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο ανέλαβε δωρεάν την μελέτη και το σχεδιασμό μιας νέας γέφυρας στη θέση της γέφυρας Μorandi. Δυο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό της κατάρρευσης, η γέφυρα, θα ανοίξει στις 3 Αυγούστου 2020. Η γέφυρα ολοκληρώθηκε στον Απρίλιο του 2020. Τα νέα των εγκαινίων της γέφυρας μοιράστηκε με το κοινό ο δήμαρχος της πόλης Μάριο Μπούκι που έδωσε και το νέο της όνομα: “Genova San Giorgio”.

Γέφυρα Γένοβας: Μια εντυπωσιακή εορταστική παρέλαση

Η τελευταία δοκιμή που έγινε ήταν μια εντυπωσιακή εορταστική παρέλαση με 56 φορτηγά που δείχνουν την αντοχή της. Οι τελευταίες πινελιές όπως ανακοίνωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο περιλαμβάνουν την εγκατάσταση γυάλινων και ηλιακών συλλεκτών, τη δημιουργία σήμανσης και την προετοιμασία του τελικού στρώματος ασφάλτου. Τα 56 φορτηγά που είχαν βάρος 44 τόνων το καθένα, έθεσαν τη γέφυρα σε περαιτέρω δοκιμές αντοχής με συνολικό βάρος 2.500 τόνων. Η κατασκευή διήρκεσε περίπου 13 μήνες και οι Γενοβέζοι έχουν πλέον μια ασφαλή δίοδο προς και από την πόλη τους.

https://www.facebook.com/buccipergenova/videos/810117656193902/

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις