Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυτεία κάνναβης Καρδίτσα: 431 δενδρύλλια στη λίμνη Πλαστήρα
ΕΛΛΑΔΑ

Φυτεία κάνναβης Καρδίτσα: 431 δενδρύλλια στη λίμνη Πλαστήρα

Φυτεία κάνναβης Καρδίτσα: Τον εντοπισμό φυτείας με 431 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές σε δασώδη περιοχή του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.

Φυτεία κάνναβης Καρδίτσα: Και τρίτη (!) φυτεία, αποτελούμενη από 431 δενδρύλλια κάνναβης, ανακαλύφθηκε σε δασώδη περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μόλις επτά ημέρες από το ξερίζωμα άνω των  1000 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία, άγνωστοι ακόμη δράστες, καλλιεργούσαν με φόντο την τεχνητή λίμνη που φέρει το όνομα του πολιτικού και στρατιωτικού Νίκου Πλαστήρα, ο οποίος και την εμπνεύστηκε, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, βρέθηκαν μπροστά στη νέα φυτεία, τα δενδρύλλια της οποίας επίσης ξερίζωσαν. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, το πρωί της 24ης Ιουλίου,  εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 431 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,90 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν».

Οι αστυνομικοί και αυτή τη φορά δεν εντόπισαν τους καλλιεργητές καθώς ο φόβος της σύλληψης τους έχει απομακρύνει από την περιοχή. Ωστόσο, προσθέτει η Αστυνομία, από τον προαναφερόμενο χώρο, κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα πρόσφορα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και είδη διαβίωσης.

Για τον εντοπισμό των άλλων δύο φυτειών των 1000 δενδρυλλίων στην ιστορική λίμνη, το Alphafreepress, έγραφε:

Με φόντο τη Λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη που εμπνεύστηκε ο «μαύρος καβαλάρης» του Μικρασιατικού Μετώπου Νίκος Πλαστήρας και υλοποίησε ο Κων. Καραμανλής, κάποιοι καλλιεργούσαν πάνω από 1000 δενδρύλλια κάνναβης! Στο πλαίσιο των ειδικών, στοχευμένων δράσεων, που έχουν εκπονηθεί από τους επιτελείς της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, φαινόμενο που έχει πάρει   διαστάσεις στη χώρα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο φυτείες κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας.

1070 δενδρύλλια στην πρώτη φυτεία

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία, αποτελούμενη από 1.070 φυτά κάνναβης, ύψους έως 20 εκατοστά, καθώς και 140 φυτά κάνναβης σε πλαστικά δοχεία, έτοιμα προς μεταφύτευση.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εκρίζωση και στην κατάσχεση όλων των δενδρυλλίων κάνναβης.

Επιπλέον, προστίθεται, στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε η δεύτερη φυτεία, η οποία αποτελούνταν από 11 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,9 μέτρα. Από τους χώρους των δύο φυτειών κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και σύνεργα ποτίσματος για την καλλιέργεια των φυτών, καθώς και είδη διαβίωσης. Τώρα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Ήδη αποστέλλονται τα ευρήματα, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους χώρους των παράνομων καλλιεργειών, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, προκειμένου να εξεταστούν για αποτυπώματα και στοιχεία DNA. Παράλληλα, οι  αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας, που παρακολούθησαν για αρκετό καιρό τους χώρους των φυτειών αλλά δεν πλησίασε κανένας, συνεχίζουν την έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για να φθάσουν στους «καλλιεργητές»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις