Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Αγιά Σοφιά: Αισθάνθηκα ό,τι όλοι οι Έλληνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Αγιά Σοφιά: Αισθάνθηκα ό,τι όλοι οι Έλληνες

Μητσοτάκης - Αγιά Σοφιά: Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για την 46η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης – Αγιά Σοφιά: Πολλούς διαλόγους είχε η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.  Στη δεξίωση προσκλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, 22 υπουργοί, 60 βουλευτές, 90 αντιστασιακοί, 70 εκπρόσωποι των Γραμμάτων και του Πολιτισμού. Στη δεξίωση προσκλήθηκαν, επίσης, 40 εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας αλλά και της παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι με τη δουλειά τους έδωσαν μάχη κατά του κορωνοϊού, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία την περίοδο του lockdown. Τα μέτρα στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν ιδιαίτερα αυστηρά λόγω της πανδημίας. Ακόμη και οι φωτογράφοι κλήθηκαν να κρατήσουν αποστάσεις, γι’ αυτό και οι φωτογραφίες από τη συζήτηση της ΠτΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι σε πιο μακρινές λήψεις απ΄ ό,τι συνηθίζεται.

Φυσικά, κυριάρχησαν η Αγιά Σοφιά και η ένταση στα ελληνοτουρκικά.  Σε πηγαδάκι, στο περιθώριο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πώς αισθάνθηκε βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία. «Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ό,τι όλοι οι Έλληνες», απάντησε ο πρωθυπουργός. Δημοσιογράφος, θέλοντας να πειράξει τον πρωθυπουργό, είπε για το τετ-α-τετ στο κιόσκι: «Τελικά, το κάνατε το συμβούλιο αρχηγών». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που επιμένει στη σύγκλησή του, γέλασε, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είπε «εγώ το πρότεινα». Για να απαντήσει με χιούμορ ο πρωθυπουργός: «Ναι, αλλά χωρίς πρακτικά».

Λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια συζήτηση με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για διάφορα θέματα, τις διακομιδές ασθενών, τις δωρεές κ.λπ. Φεύγοντας, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Παναγιωτόπουλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρόντος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το «Oruc Reis». Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σακελλαροπούλου: Τι μαθαίνουμε;

Παναγιωτόπουλος: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους.

Σακελλαροπούλου: Το «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο;

Παναγιωτόπουλος: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι στόλοι.

Σακελλαροπούλου: Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική.

Παναγιωτόπουλος: Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.

Σακελλαροπούλου δείχνοντας τον Α/ΓΕΕΘΑ: Έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις