Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνικό ΥΠΕΞ – Τουρκία: Σκληρή απάντηση για την Αγιά Σοφιά
Η ΑΣΣΥΛΗΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΑ ΑΓΚΥΡΑΣ

Ελληνικό ΥΠΕΞ – Τουρκία: Σκληρή απάντηση για την Αγιά Σοφιά

Ελληνικό ΥΠΕΞ - Τουρκία: Σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά το προπαγανδιστικό σόου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία.

Ελληνικό ΥΠΕΞ – Τουρκία: Για «παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας» κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην εμπρηστική ανακοίνωση της Άγκυρας για την Αγία Σοφία. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που απαντά στην προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας: «Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν». «Να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου η Ελλάδα»

Νωρίτερα, o εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και κατηγορησε τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ. «Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια», ανέφερε. Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά σε περιστατικό καψίματος τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, με τον Ακσόι να λέει ότι «αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία».

Η τραγική στιγμή που ο Ερντογάν διαβάζει αποσπάσματα από το Κοράνι

Ενεργό ρόλο στην μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε για πρώτη φορά στην Αγιά Σοφιά μετά από 86 χρόνια ανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, τον οποίο συνόδευε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαϊρετίν Αλτούν, διάβασε το πρώτο κεφάλαιο του Κορανίου και στη συνέχεια ανέγνωσε τους πέντε πρώτους στόχους από τη Σούρα Μπακάρα. Ο Τούρκος πρόεδρος διάβασε τα κομμάτια από το Κοράνι αφού πρώτα οι τέσσερις μουεζίνηδες βγήκαν στους τέσσερις μιναρέδες και απηύθυναν κάλεσμα για την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις