Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μνημείο στο Μάτι: Οδύνη στο μνημόσυνο για τα θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Μνημείο στο Μάτι: Οδύνη στο μνημόσυνο για τα θύματα

Μνημείο στο Μάτι: Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 102 θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι.

Μνημείο στο Μάτι: Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 102 θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι. Το μνημείο που συγκλονίζει, φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Κώστας Ανανίδας, και βρίσκεται στην περιοχή του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Βουτζά και συμβολίζει τη φυγή των ανθρώπων, ενώ πίσω τους βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα. “Τα μόνα ονόματα που θα ακουστούν απόψε είναι τα ονόματα των νεκρών μας, στους οποίους ανήκει αποκλειστικά η σημερινή ημέρα. Οι 102 άνθρωποι που χάθηκαν εκείνη την αποφράδα ημέρα, αλλά και τις επόμενες, με έναν φρικτό, βασανιστικό και απάνθρωπο τρόπο έφυγαν γιατί κανείς δεν τους προειδοποιησε για τον πύρινο όλεθρο κανείς δεν τους προστάτευσε, κι εντέλει κανείς δεν εμπόδισε αυτή την εθνική τραγωδία”, επισήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του εξωραιστικού συ

αναπαυθούν οι ψυχές τους και να ανασάνουν λίγο καλύτερα όσοι αγαπημένοι έμειναν πίσω τους. Όχι γιατί ο πόνος θα γίνει μικρότερος, αλλά γιατί θα γίνουν λιγότερα τα γιατί”. “Γι’ αυτό ζητάμε, η Δικαιοσύνη να βάλει το μαχαίρι όσο πιο βαθιά γίνεται και να βρει την αλήθεια και οι υπαίτιοι του εγκλήματος να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε ποτέ πια να μην επαναληφθεί αυτό το έγκλημα” συμπλήρωσε η κα Κροκίδη.

Η Αγγελική Παπαδοπουλου, η κάτοικος που δώρισε το μνημείο, τόνισε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για απονομή Δικαιοσύνης η οποία θα φέρει τη δικαίωση. “Τη δικαίωση στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους, που έχασαν τα σπίτια τους και παλεύουν με όλη τους τη δύναμη να ξαναχτισουν τα σπίτια, να ξανααναστήσουν τη ζωή τους. Η δικαίωση θα γαληνεψει και τις ψυχές των ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια ανάμεσά μας”, κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου. Έπειτα αποκαλύφθηκε το μνημείο….

Λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν όλοι μαζί “Δικαίωση!” ενώ οι συγγενείς των θυμάτων άφησαν από ένα λουλούδι στη μνήμη των οικείων τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις