Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κίνδυνος πυρκαγιάς: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική
ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος και για την Πέμπτη 23 Ιουλίου, σε τουλάχιστον τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Την ώρα που περισσότεροι από 180 πυροσβέστες, εθελοντές και άλλοι, μάχονται για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεχριές Κορινθίας και κατευθύνθηκε σε δασική περιοχή στα Αθίκια, αλλά και σε άλλα μέτωπα, οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος και για την Πέμπτη 23 Ιουλίου, σε τουλάχιστον τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4, για τις Περιφέρειες:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου).

Για τις ανωτέρω περιοχές, τονίζεται και σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας, του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας

Ταυτόχρονα, για αυτές τις περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις