Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Κεχριές: Εκκενώνεται κατασκήνωση και ο οικισμός Δράσσα
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Φωτιά τώρα Κεχριές: Εκκενώνεται κατασκήνωση και ο οικισμός Δράσσα

Φωτιά τώρα Κεχριές: O δήμαρχος Κορινθίων ζήτησε από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης - «Η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Φωτιά τώρα Κεχριές: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες να συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως αναφέρει το korinthostv, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων για προληπτική εκκένωση του οικισμού Δράσσα και της κατασκήνωσης «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν είναι σε ένα ενιαίο μέτωπο, έχοντας διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι του στρατού, τρία αεροσκάφη και μία ομάδα πεζοπόρου.

Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κορίνθου. «Θέλω να ενημερώσω τους δημότες του Δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στον δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ», αναφέρει στο σχετικό έγγραφο. «Ζήτησα επίσημα από την κυβέρνηση και την περιφέρεια να κηρυχθεί ο Δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια. Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς», προσθέτει.

Ισχυροί άνεμοι

Το πρωί της Πέμπτης η φωτιά στις Κεχριές παρουσίαζε καλύτερη εικόνα. Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατούσε λόγω της ενίσχυσης των ανέμων. Η φωτιά στις Κεχριές ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Άμεσα έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εκκενώθηκαν προληπτικά έξι οικισμοί (Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Άγιος Ιωάννης), καθώς και μία παιδική κατασκήνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις