Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης 2020: «Στα σκαριά» επιδότηση για νέες προσλήψεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης 2020: «Στα σκαριά» επιδότηση για νέες προσλήψεις

Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης 2020: Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τις νέες θέσεις εργασίες

Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης 2020: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιδοτεί το μη μισθολογικό κόστος για νέες θέσεις εργασίας (αντί των υφιστάμενων όπως γίνεται π.χ με το «ΣΥΝ-Εργασία»), σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας και οριστικοποιείται αυτήν περίοδο από τα συναρμόδια υπουργία Οικονομικών και Εργασίας. Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε χτες και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Το Δημόσιο θα επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών που θα προσλαμβάνουν νέους εργαζομένους χωρίς να απολύουν όσους έχουν. Αυτό θα διαπιστώνεται εφόσον οι θέσεις εργασίας τους αυξάνονται σε σύγκριση με το 2019.
  • Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 30%
  • Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι 1- 3 χρόνια

Δείτε ακόμη

Αναστολή συμβάσεων εργασίας: Παρατείνεται έως τις 27 Ιουλίου η προθεσμία για τις δηλώσεις του Ιουνίου
Κοινωνικός τουρισμός 2020: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους 300.000 δικαιούχους
Πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους παλαιούς συνταξιούχους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις