ΚΥΡΙΑΚΗ

07

ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάτι συγκάλυψη: Η «Καθημερινή» στην αντεπίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι συγκάλυψη: Η «Καθημερινή» στην αντεπίθεση

Μάτι συγκάλυψη: Στην αντεπίθεση βγαίνει η εφημερίδα «Καθημερινή» μετά το εξώδικο που έλαβε από την Όλγα Γεροβασίλη για το χθεσινό της δημοσίευμα αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι. Ειδικότερα, η εφημερίδα αναφέρει: «Η “Κ” προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου. Η “Κ” δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, όπου ζητάει να δημοσιευτεί επανόρθωση σε ό,τι αφορά το πρόσωπό της, επιφυλασσόμενη παντός. Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στην ημέρα η κ. Γεροβασίλη θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση. Η κ. Γεροβασίλη δεν μπαίνει στη συζήτηση αν το ηχητικό είναι αυθεντικό. Είτε είναι δεν είναι, θεωρεί την εμπλοκή του ονόματός της συκοφαντική.

Μάτι συγκάλυψη: Το δημοσίευμα της «Καθημερινής»

Η «Καθημερινή» της Κυριακής δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος ακούγεται σε ηχητικό να απειλεί τον εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο, προκειμένου αυτός να συγκαλύψει τις ευθύνες στο πόρισμά του. Στο δημοσίευα αναφέρεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος «επαναλαμβάνει δύο φορές πως του μιλάει ακολουθώντας εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας και σε κάποιο σημείο διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από «την υπουργό», εννοώντας προφανώς την τότε πολιτική προϊσταμένη του, Όλγα Γεροβασίλη».

Δείτε ακόμη

Χάκερ άδειασε λογαριασμό καθηγήτριας σε 1,5 ώρα στο Ηράκλειο
Φωτιά τώρα στην Σταμάτα Αττικής
Οι προθεσμίες επανεγγραφής ή νέας εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων των παιδιών που γεννήθηκαν το 2016