Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έλεγχοι για μάσκες: Μήνυμα Χαρδαλιά σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλεγχοι για μάσκες: Μήνυμα Χαρδαλιά σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Έλεγχοι για μάσκες: Πάντως αποκλείει ένα νέο γενικό lock down και επισημαίνει ότι το ποσοστό των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλό.

Έλεγχοι για μάσκες: Αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις το προσεχές διάστημα, προς όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προαναγγέλλει με συνέντευξή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Πάντως, ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» αποκλείει ένα νέο γενικό lock down και επισημαίνει ότι το ποσοστό των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλό. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνει ότι «δεν τίθεται θέμα για γενικό lockdown και αυτό γιατί, (…..) τους προηγούμενους μήνες εμπλουτίσαμε την εργαλειοθήκη μας με στοχευμένα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους». Τονίζει, ωστόσο, ότι «στόχος όλων θα πρέπει να είναι να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουμε κάθε είδους συγχρωτισμούς». Υπενθυμίζεται ότι καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, ο κ.Χαρδαλιάς, τόνισε ότι «κάθε ημέρα έχουμε κατά μέσο όρο 40 δασικές πυρκαγιές και πολλές υπό δύσκολες συνθήκες. Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε οφείλεται στα ακαριαία αντανακλαστικά των μηχανισμών μας, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών μας και σε όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία αλλά και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις