Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Την έκθεσή του για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα έχει ως εξής: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων τα 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3983 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 194 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται
διασωληνωμένοι είναι 12 (91.7% άνδρες).»

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει απειλητικά τους 600.000. Κατά τις ίδιες πηγές, πάνω από 14.074.520 κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας, ενώ 7.708.100 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί. Αχτίδα ελπίδας δίνει το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, για το οποίο ήδη κλείνουν συμφωνίες για την παραγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα ευρήματα των ερευνών για το εμβόλιο της Οξφόρδης θα παρουσιαστούν την προσεχή Δευτέρα, 20 Ιουλίου.

Αυστηρή προειδοποίηση Χαρδαλιά για κορονοϊό: Κυρώσεις προς όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις το προσεχές διάστημα, προς όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Πάντως αποκλείει ένα νέο γενικό lock down και επισημαίνει ότι το ποσοστό των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλό. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνει ότι “δεν τίθεται θέμα για γενικό lock down και αυτό γιατί, (…..) τους προηγούμενους μήνες εμπλουτίσαμε την εργαλειοθήκη μας με στοχευμένα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους”.

Τονίζει, ωστόσο, ο κ.Χαρδαλιάς ότι “…στόχος όλων θα πρέπει να είναι να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουμε κάθε είδους συγχρωτισμούς”. Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, ο κ.Χαρδαλιάς, τόνισε ότι “κάθε ημέρα έχουμε κατά μέσο όρο 40 δασικές πυρκαγιές και πολλές υπό δύσκολες συνθήκες. Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε οφείλεται στα ακαριαία αντανακλαστικά των μηχανισμών μας, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών μας και σε όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία αλλά και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.”

Δείτε ακόμη

Τέλος του μήνα κληρώνει για νέα μέτρα – Ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων στα αστικά κέντρα
Μάσκα παντού, εκτός από το… κολύμπι!
Αλλού σφίγγουν, αλλού… χαλαρώνουν τα μέτρα – Τι αλλάζει στα πλοία (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις