Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικοί – κοντάρια: Τι λέει η ΓΑΔΑ για το βίντεο που προκάλεσε σάλο
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί – κοντάρια: Τι λέει η ΓΑΔΑ για το βίντεο που προκάλεσε σάλο

Αστυνομικοί - κοντάρια: η δική της εκδοχή για το βίντεο με τον αστυνομικό της ομάδας Δράση, ο οποίος απεικονίζεται να βάζει μέσα σε μία τσάντα μολότοφ, δίνει η Αστυνομία.

Αστυνομικοί – κοντάρια: Μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε βίντεο, που προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες, φαίνονται αστυνομικοί να «φυτεύουν» κοντάρια και εμπρηστικό-εκρηκτικό μηχανισμό σε δίκυκλο συλληφθέντα αντιεξουσιαστή, η Αστυνομία πήρε θέση με ανακοίνωσή της.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η μοτοσικλέτα, λέει, είναι υπηρεσιακή και τα κατασχεθέντα αντικείμενα με τα οποία είχαν επιτεθεί λίγο πριν κατά των αστυνομικών, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τοποθετούνταν σ αυτή για να μεταφερθούν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας η οποία διενήργησε την προανάκριση για τα επεισόδια.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αναφέρει: «Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου για τη σύλληψη 3 ατόμων στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου στην Αθήνα, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ανακοινώνονται τα ακόλουθα σε σχέση με βιντεοληπτικό υλικό, που προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες:

ΕΛΑΣ: Το δίκυκλο είναι της “Δράση”

«Το δίκυκλο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθετείται σε σακίδιο και 2 ξύλινα κοντάρια, που τοποθετούνται στο σώμα της μοτοσικλέτας.

Τα παραπάνω αντικείμενα τοποθετήθηκαν στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα για να μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια στη σχηματισθείσα δικογραφία».

Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται ότι:

«Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από την ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί συγκεκριμένος δράστης και περισυλλέχθηκε ακέραιος από το οδόστρωμα, καθώς δεν εξερράγη, τα  δύο κοντάρια χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών από  δύο συλληφθέντες.

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Με βάση τα προαναφερόμενα οποιεσδήποτε άλλες αιτιάσεις σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Υπενθυμίζεται ότι με αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό,  επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κάποιοι από τους κρανοφόρους, οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια επί της οδού Πατησίων, στην ΑΣΟΕΕ, μετά τις συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της παρουσίας των προσφύγων, στην Πλατεία Βικτωρίας, το βράδυ της Τετάρτης.

Τρεις συλλήψεις

Η Αστυνομία, που σημειώνει στην ανακοίνωσή της «ευτυχώς που δεν εξερράγη ο μηχανισμός»,  προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, οι δύο από τους οποίους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, έχουν παρελθόν σε ανάλογες επιθέσεις κατά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, «μετά το πέρας της συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα περίπου  100 ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη.

Πέτρες και μπουκάλια κατά της ομάδας “Δράση”

Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα». «Επιπλέον»,  ανέφερε η Αστυνομία «έρριψαν κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Ε.Μ.), αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φιτιλιού της κροτίδας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις