Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 16χρονη Τρίκαλα νέα: Ο αστυνομικός και τα συγκλονιστικά λόγια της αδερφής
ΕΛΛΑΔΑ

16χρονη Τρίκαλα νέα: Ο αστυνομικός και τα συγκλονιστικά λόγια της αδερφής

16χρονη Τρίκαλα νέα: Σε πρόσωπο - κλειδί φαίνεται πως αναδεικνύεται ο αστυνομικός στα Τρίκαλα ο οποίος όπως όλα δείχνουν είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε ζωντανή την 16χρονη κοπέλα στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία.

16χρονη Τρίκαλα νέα: Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου 16χρονης κοπέλας, η σορός της οποίας βρέθηκε στον περίβολο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα. Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε το κινητό της άτυχης κοπέλας το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων. Οι αστυνομικοί, αφού ανέσυραν τις τελευταίες συνομιλίες και μηνύματα, εντόπισαν συγκεκριμένες επαφές και κάλεσαν για κατάθεση έναν ένστολο με τον οποίο η 16χρονη είχε ανταλλαγή μηνυμάτων και φυσική επαφή πριν βρεθεί νεκρή, αλλά και φίλες της. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επαφή τους ο ένστολος επέστρεψε στην Αθήνα όπου φέρεται να εργάζεται. Στη συνέχεια, η 16χρονη φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία και με φίλες της ανταλλάσσοντας μηνύματα.

Οι  συνομιλίες με τον νεαρό ήταν προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς ένταση, ενώ δεν προκύπτει από αυτές κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να προϊδεάσει για τη μοιραία κατάληξη, αλλά ούτε και υποψία για εμπλοκή του ένστολου στον θάνατό της. Ίδιου χαρακτήρα ήταν και οι συνομιλίες με τις φίλες της 16χρονης. Ο ένστολος όσο και οι φίλες κλήθηκαν για κατάθεση και όπως προκύπτει δεν είχαν εντοπίσει κάτι στη συμπεριφορά της νεαρής που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την κατάληξή της, ενώ προς το παρόν αποκλείεται να είχαν εμπλοκή στον θάνατό της.

Φοβόταν…

Ωστόσο, το μόνο στοιχείο που διέκριναν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα στη συμπεριφορά της 16χρονης ήταν ένας υπερβολικός φόβος για την αντίδραση συγγενικών της προσώπων επειδή αργούσε να γυρίσει τα βράδια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή έμοιαζε λίγο «μπερδεμένη» το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι η 16χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φύγει από το σπίτι της γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, χωρίς να το αντιληφθεί η οικογένειά της, ενώ η σορός της εντοπίστηκε περίπου στις 07:00 το πρωί.

Μέχρι στιγμής πάντως οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατό της, η πιθανότερη εκδοχή που προβάλλεται όμως είναι αυτή της αυτοκτονίας. Έτσι, και ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν εισαγγελική διάταξη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 16χρονης και των επαφών της, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της εξέτασης της ιατροδικαστού η οποία μακροσκοπικά διαπίστωσε πως τα τραύματα που έφερε η νεαρή είναι συμβατά με πτώση από ύψος.

Τι έγινε πριν τον θάνατό της;

Οι Αρχές ερευνούν λεπτό λεπτό τι έγινε τις τελευταίες ώρες πριν τον θάνατο του κοριτσού.   Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι συναντήθηκε στις 2 τα ξημερώματα με έναν νεαρό αστυνομικό 27 ετών που τον γνώρισε μέσω Instagram. Στις 3 το πρωί άρχισαν να την αναζητούν. Στις 5 τα ξημερώματα ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε στην αδερφή της. «Εγώ δεν ήθελα να βγει με αυτόν εξαρχής γιατί ήταν μεγαλύτερος. Έχει δύο εβδομάδες που τον γνώρισε» είπε η δίδυμη αδερφή της.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 16χρονης από τα Τρίκαλα

Σημειώνεται ότι ο πατέρας και η δίδυμη αδελφή της άτυχης κοπέλας στα Τρίκαλα αρνούνται να δεχθούν, σύμφωνα με όσα είπαν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το σενάριο της αυτοχειρίας και ζήτησαν να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τους ταλανίζουν. «Έφυγε το λουλούδι μου, δεν πιστεύω ότι έπεσε μόνη της. Κάποιος να μου πει… Θέλω να βρεθεί η αλήθεια», είπε ο πατέρας της 16χρονης κοπέλας και συνέχισε λέγοντας πως είναι αδύνατο να σκαρφάλωσε μόνη της στη σκαλωσιά, να περπάτησε ισορροπώντας και να έπεσε στην είσοδο του ναού.

Τι λέει η αδελφή της 16χρονης

Η δίδυμη αδελφή της ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί της. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, η αδελφή της υποστηρίζει πως η 16χρονη έφυγε από το σπίτι στις 2 τα ξημερώματα για να συναντηθεί με έναν 27χρονο αστυνομικό που είχε γνωρίσει. Της τηλεφώνησε περίπου δύο ώρες αργότερα κλαίγοντας, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς έχει συμβεί, έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε χάθηκε κάθε επαφή. «Μου λέει “Χριστίνα σε αγαπάω και να προσέχεις” και βγήκα στους δρόμους να ψάχνω» είπε η αδερφή της.

«Βγήκαν πρώτη φορά χθες. Αυτός είναι πολύ μεγαλύτερός της. Είναι 27 χρόνων. Ανησύχησα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και τους είπα ότι δεν τα κάνει αυτά και ότι πρέπει να ψάξουν. Πρέπει να βρεθεί ο ένοχος», είπε. Πλέον, η ιατροδικαστική εξέταση πρόκειται να ρίξει φως στην υπόθεση.

Οι επόμενες κινήσεις της οικογένειας

Σύμφωνα με δηλώσεις δημοσιογράφου του trikalavoice στο Mega, η οικογένεια θα ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα για τη νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου. Η οικογένεια επίσης αναμένεται να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστωθούν οι τελευταίες επαφές του κοριτσιού, αλλά και ποια κινητά τηλέφωνα έδωσαν στίγμα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του trikalavoice, υπάρχει υπόνοια για ένα άτομο ηλικίας περίπου 26 ετών με το οποίο φαίνεται να ήταν η 16χρονη τουλάχιστον μέχρι τις 03:30 με 04:00 το πρωί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις