Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φίλης για Παππά: Ανάγκη αυτοκριτικής σε σχέση με το ζήτημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης για Παππά: Ανάγκη αυτοκριτικής σε σχέση με το ζήτημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλης για Παππά: «Υπήρχε πράγματι ένας παρακρατικός μηχανισμός, αλλά αυτός ήταν από την πλευρά που πάντοτε το παρακράτος λειτουργεί, από την πλευρά της Δεξιάς» επισήμανε ο πρώην υπουργός, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση του Νίκου Παππά.

Φίλης για Παππά: Τις αποκαλύψεις όσον αφορά τον Νίκο Παππά και τις συναντήσεις-συνομιλίες του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Φίλης. “Πρώτον, υπάρχει ανάγκη μιας αυτοκριτικής σε σχέση με το ζήτημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Την έχουμε κάνει, πολυσέλιδη, ομόφωνη στην Κεντρική Επιτροπή, έχει δημοσιοποιηθεί, έχουμε μιλήσει για ζητήματα που αφορούν ακόμη και μορφές και πλευρές αλαζονείας στη διακυβέρνησή μας” ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Απαντώντας αναφορικά με τις αποκαλύψεις με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά είπε: “Αυτά δεν ακυρώνουν. Μπορεί να αμαυρώνουν εν μέρει, αλλά δεν ακυρώνουν το μείζον που ήταν μια θετική για τα λαϊκά συμφέροντα και τη Δημοκρατία διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν στοιχεία, επαναλαμβάνω, αλαζονείας, ήθους και ύφους εξουσίας”.Ερωτηθείς για τυχόν μεσολάβηση του πρώην υπουργού Επικρατείας ανάμεσα σε επιχειρηματίες και καναλάρχες, ανέφερε: “Ό,τι χαρακτηρισμούς θέλετε, μπορείτε να βάλετε και συμφωνώ ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά και είναι καταδικαστέα γενικώς. Αλλά, για πέστε μου, σε ποιο τοπίο ζούμε πολιτικό στην Ελλάδα; Έχετε ακούσει για διαπλοκή;”.

Να μην μιλάμε τώρα ως μωρές παρθένες

Στον αντίποδα, “εδώ δεν μεσολαβεί ένας υπουργός. Εδώ είναι εγκατεστημένο μέσα στην κυβέρνηση επιτελείο των διαφόρων καναλαρχών, οι οποίοι καθορίζουν ακόμη και τη ροή της οικονομικής βοήθειας από το κράτος προς τα διάφορα κανάλια. Άρα, λοιπόν, να μην μιλάμε τώρα ως μωρές παρθένες” υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος επιχείρησε να αποφύγει τυχόν συμψηφισμούς: “Έχετε απόλυτο δίκαιο. Δεν πρέπει να έχουμε άλλοθι τέτοια και δεν συμψηφίζω. Αλλά να ξέρουμε σε ποιο πλαίσιο μέσα γίνονται αυτά, αν γίνονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποιο πλαίσιο. Θα ήταν υποκριτικό να μην καταγγέλλουμε το μείζον και το όλον και να ασχολούμαστε – και στην Αριστερά πρέπει να ασχολούμαστε- με το μέρος”.

“Υπήρχε πράγματι ένας παρακρατικός μηχανισμός, αλλά αυτός ήταν από την πλευρά που πάντοτε το παρακράτος λειτουργεί, από την πλευρά της Δεξιάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό δεν εξομοιώνει και δεν συμψηφίζει -επαναλαμβάνω – πολιτικές ευθύνες. Αλλά, να ξέρουμε το μείζον ποιο είναι και πιστεύω ο κόσμος, όταν φεύγουν οι πρώτες ημέρες των εντυπώσεων, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αντιπερισπασμού” σημείωσε ο κ. Φίλης, τη στιγμή που “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, μιλάει με σαφήνεια και η αλληλεγγύη που δείχνουν τα στελέχη του είναι στη βάση αρχών, αποδέχεται ευθύνες που μπορεί να έχει, καμία αντίρρηση”, υπογράμμισε.

“Θα δούμε τι είναι πραγματικό και να ερευνηθεί, καμία αντίρρηση, αλλά το τονίζω αυτό μέχρι στιγμής είναι μάχη εντυπώσεων και μάχη αντιπερισπασμού από τα πραγματικά προβλήματα”, καταλήγοντας αναφορικά με τις αποκαλύψεις ότι “δεν τα υποτιμώ να ερευνηθούν και να υπάρξουν ευθύνες. Καμία αντίρρηση. Ποιος λέει όχι σε αυτό; Αλίμονο”, κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις