Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντόναλντ Τραμπ μάσκα: Τελικά, το έβαλε το… “αξεσουάρ”
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ μάσκα: Τελικά, το έβαλε το… “αξεσουάρ”

Ντόναλντ Τραμπ μάσκα: Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε νοσοκομείο - Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ με 66.528 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Ντόναλντ Τραμπ μάσκα: Ο Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά χθες εμφανίστηκε δημοσίως να φοράει προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου συναντήθηκε με τραυματισμένους στρατιώτες και μέλη του υγειονομικού προσωπικού. Ο Τραμπ πιεζόταν εδώ κι εβδομάδες να δώσει το καλό παράδειγμα την ώρα που σημειώνεται εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, απέφευγε συστηματικά να εμφανιστεί με μάσκα δημόσια. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου και συνεργάτες του που τον συνόδευαν φόραγαν μαύρες μάσκες προσερχόμενοι στο Ουόλτερ Ριντ, κατέγραψαν οι κάμερες του τηλεοπτικού δικτύου CNN.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει φορέσει άλλη μια φορά μάσκα, αλλά όχι μπροστά στις κάμερες, σε επίσκεψή του σε εργοστάσιο της Ford τον περασμένο Μάιο. Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε να παρουσιαστεί με μάσκα μπροστά στον φακό για να μην δώσει αυτή τη χαρά στα Μέσα Ενημέρωσης.

ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου η πανδημία

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Σάββατο 66.528 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ στη χώρα η οποία υφίσταται μακράν το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.  Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε έτσι χθες τα 3.242.073, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης (ανατολικά). Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά 760, στους 134.729, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα κρούσματα μόλυνσης σε ημερήσια βάση ξεπέρασαν τα 60.000 για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο στις ΗΠΑ καθώς, κατά την άποψη των ίδιων των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, η εξάπλωση του κορονοϊού έχει τεθεί εκτός ελέγχου σε πολλές πολιτείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις